Nieuw stuurwiel van Vetus: PRO

Vetus, de wereldwijd gekende ontwikkelaar van boot toebehoren uit het Nederlandse Schiedam, brengt een nieuwe serie stuurwielen op de markt. PRO is de naam.

De PRO stuurwielen zijn beschikbaar in verschillende diameters en hoepelvarianten. Uitgevoerd in teakhout of in kunststof, maakt dat het PRO stuurwiel zowel op moderne als traditionele boten niet zal misstaan.

 

KunststofIn ‘P’-uitvoering is de hoepel van de PRO voorzien van een halfharde polyurethaan schuimlaag met een speciale leerstructuur aan de buitenzijde.Deze hoogwaardige afwerking zorgt voor optimale grip en voorkomt koude handen mocht het nog wat frisjes zijn op het water.Bovendien is het stuurwiel mede dankzij de massieve spaken en de hoogglans gepolijste naafkap, beide van roestvast staal, bestand tegen alle weersinvloeden.

TeakhoutDe ‘T’-uitvoering is technisch identiek aan de 'P'-uitvoering, maar voorzien van een fraaie, zijdeglans gelakte, teakhouten hoepel.Daardoor harmonieert dit type stuurwiel uitstekend in zowel het moderne als het traditionele interieur en exterieur.

Alle modellen beschikken over een sterke kunststof naaf met een ø ¾” asgat en een conus van 1:12. Dankzij deze uiterst gangbare maatvoering past het nieuw ontwikkelde stuurwiel op vrijwel alle stuurinrichtingen.

De PRO-serie is leverbaar in de diameters 400, 500 of 600 mm.

Voor een PRO stuurwiel van Vetus met een diameter van 40 cm in kunststof uitvoering betaal je 190 euro. Een teakhouten PRO stuurwiel met een diameter van 60 cm heb je voor 318 euro.

www.vetus.com

Auteur

  • WaterTrends

Comments