J122 lost verwachtingen in tijdens 29ste Spi Ouest France

De door de J. Boats adepten langverwachte J122 lost klaarblijkelijk de hooggespannen verwachtingen in. Tijdens de afgelopen 29ste Spi Ouest France behaalde de J122 de derde plaats in het algemeen klassement.

De recent uitgekomen J122 en vooral zijn bemanning, die pas aan hun eerste wedstrijd toe waren, moesten enkel een First 44.7 en de Nederlandse Grand Soleil 44 Holmatro laten voorgaan. Of het niet behalen van de eerste plaats aan de J122 lag of aan de schipper is niet geweten. Grote baas van J. Boats, Didier Le Moal himself, stond aan het roer van zijn J Lance.

J. Boats traditieDe J122 is naar getrouwe J. Boats traditie gebouwd. Volgens de ontwerpers is een J. gebouwd om de anderen het nakijken te geven. Dit niet enkel door zijn mooie, sportieve lijn, maar ook door zijn snelheid. Toch is de J122 niet louter en alleen een zeilboot die het goed moet doen in wedstrijden.

ComfortOok aan de levensgezellin of gezel die het niet altijd zo begrepen heeft op het opgeven van comfort omdat man- of vrouwlief nu eenmaal de eerste wil zijn in de wedstrijden, werd gedacht.

Een weggewerkt schootsysteem en een onderdeks rolsysteem maken het dek vrij. De zware loden kiel zorgt voor een hoge stabiliteit die dan weer het zeilcomfort ten goede komt.

InterieurVoor wat het interieur betreft, is er de keuze tussen een 2-cabine en een 3-cabine versie. Wie kiest voor de 2-cabine uitvoering krijgt er een extra natte cel bij en extra veel bergruimte in bakskist.Voor wie een grote kroost heeft kan de 3-cabine versie uitkomst brengen. Er kunnen acht personen te slapen worden gelegd.Ook handig voor die eigenaar die misschien geen kinderen heeft, maar er plots een hele hoop vrienden blijkt bij hebben sinds hij een zeiljacht heeft.

De keukenprins of -prinses van dienst beschikt over een ruim goed uitgerust kombuis. De opstelling is dusdanig dat het zelfs bij zware zeegang mogelijk is om man - of vrouwlief zijn of haar geliefkoosd menu voor te schotelen.

Drie versiesDe J122 is te verkrijgen in een Cruising ofte “Grande Croisière” versie. Daarnaast is er de “Club Racing” uitvoering met carbon mast. Tenslotte wordt de “Grand Prix” versie afgeleverd met een mast en giek in carbon.

foto Jean-Marie Liot

www.jeurope.eu.com

Auteur

  • WaterTrends

Comments