Toegang oude jachthaven Nieuwpoort opnieuw vrij

De toegang naar de oude jachthaven van Nieuwpoort, waar de KYCN zijn ligplaatsen heeft, is weer vrijgemaakt. Twee weken terug zonk er een werkponton. De ponton met daarop twee kranen kon niet direct worden gelicht. Na het Paasweekend zou het ponton gelicht worden.

Het is wat later geworden, maar deze week is men er uiteindelijk in geslaagd om de ponton drijvend te krijgen.

Om één of andere reden was de ponton twee weken terug bij het opkomend tij blijvend haperen aan één van de stutpalen. De ponton liep met het wassende water vol water en zonk.

Het was wachten tot deze week dinsdag. Wanneer het water extreem laag kwam te staan, zijn de mensen van het bij watersporters gekende Nieuwpoortse bedrijf Ship Support  samen met de firma's Van Britsom, Herbosch-Kiere en een duikploeg van de firma Pellegrims er met behulp van zware pompen in geslaagd om de ponton drijvend te krijgen.

Eens gelicht kon de werkponton voor nazicht worden versleept.

Zeiljachten en motorboten hebben dan ook vanaf nu weer vrij toegang tot de oude jachthaven.

Foto: http://luc-de-pompier.skynetblogs.be

Auteur

  • WaterTrends

Comments