Archambault boats test prototype van de A40RC

Archambault boats komt met een nieuwe winner voor IRC zeilwedstrijden: de A40RC.

De nieuwe A40RC werd onlangs gespot tijdens haar debuut in de Spi Ouest France regatta in Frankrijk. Een 6de plek overal met 2 keer een 2de plaats is nog niet echt iets om naar huis te schrijven, maar het moet gezegd zijn: deze A40RC was nog maar een prototype.

Opmerkelijk voor een 40 voeter is het dubbele stuurwiel wat de stuurman een beter zicht zal geven met de nogal brede kuip. Die brede kuip ziet erop de foto's wel een uitstekende werkplek uit voor de bemanning . De zitbanken lijken mij nog het enige wat in de weg kan zitten, maar wie onder IRC wil scoren kan hier niet onderuit en dat weet menig botenbouwer. Een braaf 9/10 tuigage zorgt voor de voortstuwing en een finkiel uit lood moet voor de nodige stabiliteit en lift zorgen aan de wind.

Buiten enkele foto's, maten en gewichten is er nog niet veel geweten over deze volbloed fun-racer. Werk aan de winkel voor de Benelux importeur.

De cijfers:

L.H.T : 11,98 m B Max : 3,75 m Draft : 2,50 m Displacement : 6200 kg Main Sail : 52.00 m2 Genoa : 39.00 m2 Spi : 133.00 m2

http://www.archambault-boats.com

Labels

Auteur

  • admin

Comments