Zeilvakanties: mee op wereldreis

Op zoek naar een niet alledaagse zeilvakantie? Omdat ook bij de Watertrends redactie met dit mooie zeilweer de vakantiekriebels naar boven komen, namen we het aanbod zeilvakanties en charters 2007 even onder loupe. We kwamen er toch wel enkele verrassende tegen die we u niet willen onthouden. De wereld zien, of een stukje er van, aan boord van een 22 meter lange tweemaster. Het lijkt ons wel wat.

De stalen tweemaster Anne-Margaretha vertrekt in september 2007 op wereldreis. Wie op zoek is naar een niet alledaagse zeilvakantie kan gewoon mee. Voor zeil- en natuurliefhebbers staan zelfs drie 25-daagse zeiltochten naar Antartica gepland.

WereldreisOp 1 september gooien Greet en Heinz, de schipper-eigenaren van de 22 meter lange ketch Anne-Margaretha de trossen los en gaan ze hun droom waarmaken met een heuse wereldreis. Wie het wenst, kan gewoon mee. Er kan geboekt worden voor de verschillende etappes.Vanuit IJmuiden gaat het naar Lissabon en de Canarische Eilanden. Vervolgens worden de Kaap Verdische Eilanden aangedaan vanwaar begin oktober de 23-daagse oceaanoversteek richting Salvador da Bahia (Brazilië) wordt aangevat.Langs de Braziliaanse kust wordt er via Rio de Janeiro afgezakt naar Ushuaia, het zuidelijkste puntje van Argentinië. De Anne-Margaretha wordt er op 30 november verwacht.

AntarticaVanuit Ushuaia worden tussen december 2007 en maart 2008 drie reizen van 25 dagen gemaakt naar Antartica. Het is er op dat moment immers ‘zomer’. Een unieke ervaring voor de zeil- en natuurliefhebbers.

Via de Westkust van Zuid-Amerika vatten Greet en Heinz op 8 maart de terugreis aan. Een eerste stop wordt gehouden in Valdivia (Chili). Vervolgens gaat het richting de Galapagos Eilanden (mei 2008) en door het Panama Kanaal naar het Caribisch gebied (juni 2008).Atlantische oceaanVan hieruit wordt gedurende een 30 dagen durende reis de Atlantische oceaan over gestoken waar de Anne-Margaretha begin juli 2008 worden verwacht. Begin augustus meren Greet en Heinz weer aan in IJmuiden.

Voor prijzen en data: www.annamargaretha.nl

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments