Motorjacht Mulder 73 van Mulder Jachtwerf op weg naar Middellandse Zee

Men zou zich kunnen afvragen waarom de Mulder Jachtwerf uit het Nederlandse Voorschoten geen zeilboten maakt in plaats van motorjachten. Het gaat de werf die sinds 1938 bestaat namelijk voor de wind.

 

Hun jongste realisatie de Mulder 73 Weelhouse die zijn Zwitserse eigenaar de naam “Float” gaf, is nog maar goed en wel op weg naar zijn ligplaats in de Middellandse zee, of het volgende order is al binnengelopen. Voor een Egyptische klant wordt binnenkort gestart met de bouw van een Mulder 92 flybridge. Dit alles terwijl in Nieuw Zeeland een kersverse eigenaar zijn eerste rondjes vaart met zijn nieuwe Mulder 76 flybridge en Jachtwerf Mulder momenteel de laatste hand legt aan een volgend model, de Mulder 54 Open.

Laten we eerst eens de Mulder 73 Weelhouse bekijken. “Een wolf in schaapskleren”, omschrijft de Mulder Jachtwerf het “gentlemans yacht van aluminium”.

We laten Anco Kok van de Mulder Shipyard zelf aan het woord:

24 knopen top“De Mulder 73 Wheelhouse “FLOAT” is gebouwd voor een Zwitserse opdrachtgever, die wel houdt van een verrassing. De gedistingeerde verschijning verklapt namelijk niets over de sublieme prestaties van het jacht. In het hart van het schip herbergt zij stiekem twee Caterpillar C12 motoren die samen 1430 pk leveren. Hiermee wordt een bijzondere prestatie geleverd voor een jacht als deze; een topsnelheid van ruim 24 knopen.”

Aluminium“Deze prestaties zijn haalbaar omdat de werf gekozen heeft voor een volledig aluminium casco. Dit heeft geresulteerd in een totaalgewicht van iets minder dan 50 ton, wat gering is voor een jacht als dit.”

Champagne “Met een champagne romp, die is afgewerkt met metallic lak, veel roestvast staal en hoogglans gelakte teak potdeksels geeft het jacht een gevoel van luxe en perfectie. Dit wordt versterkt door de LED verlichting in het gangboord, en de onderwater verlichting in het achterschip. De verlichte, en in RVS uitgevoerde scheepsnaam op het achterschip maakt het geheel compleet.”

Ipod “De eigenaar heeft geen concessies gedaan in het uitrustingsniveau en vergelijkt het jacht met zijn Aston Martin. Door middel van vier 15 inch displays in het stuurhuis laten alle technische systemen zich aansturen.""Zo bijvoorbeeld het hydraulisch te openen stuurhuisdak, of de klep in de spiegel waarachter zich een tender met JET aandrijving bevindt. Tevens heeft iedere hut een eigen Ipod docking station met Denon geluidssysteem. Het interieur is verder afgewerkt in white-wash teak gecombineerd met wengé hout."

www.jachtwerfmulder.nl

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments