Zeilvakanties: met de ‘Mauritius’ langs de kusten van de Algarve

Tijdens onze zoektocht op de WaterTrends redactie naar zeilvakanties kwamen we deze toch wel ietwat andere zeilvakantie tegen. Zeilen met de ‘Mauritius’ langsheen de kusten van de Algarve. Met een klassieke 30 meter lange twee-mast schoener uit 1963 de zuidelijke kuststreek van Portugal afvaren. Een schip met een eigen authentieke sfeer. Indrukwekkende rotskusten, verlaten stranden, prachtige baaien en veel zon… het zegt ons wel wat.“Wie op zoek is naar een ontspannen vakantie op het water, zeilt deze zomer mee met de Mauritius”, zeggen gastvrouw Hanneke de Ligt en schipper John Gerdes. “Onder het motto ‘gewoon vakantie’, hoeft er aan boord van de Mauritius niets. Graag met een boek in de zon aan dek liggen of liever in de stuurhut het roer in handen nemen? Alles kan, niets moet. Het is uw vakantie.”Iets apartsNiets op tegen hoor tegen de moderne zeiljachten, zeker niet, maar zo’n klassieker heeft toch wel iets aparts. Net als de Algarve ook wel iets aparts heeft. Een mooie aparte combinatie dus.Klassieker met internet!De ‘Mauritius’ biedt plaats aan 10 gasten. De hutten zijn voorzien van een vaste wastafel en 220V aansluiting. Douche en toilet zijn er natuurlijk ook. Een keuken, bar en comfortabel zitgedeelte kunnen uiteraard ook niet ontbreken. Een wasmachine en droogkast staan ter beschikking voor wie alles netjes gewassen naar huis wil nemen.Wat ons zeker aangenaam verraste was de aanwezigheid van internet aan boord van de Mauritius. Ik weet wel, vakantie en internet gaan niet altijd voor alle huisgenoten goed samen, maar krijg internet -verslaafden maar eens op een boot wanneer er geen internet is. We kennen er in onze zeer directe omgeving die nog liever niet met vakantie zouden gaan. De Mauritius biedt dus de oplossing om mogelijke gezinsconflicten te vermijden.AlgarveVerlaten stranden, pittoreske dorpjes, heerlijk tafelen, verse vis, terrasjes, Fado muziek… meer moet dat echt niet zijn. Wie echter zijn culturele of historische kennis wil opkrikken tijdens een zeilvakantie met de Mauritius komt zeker ook in de Algarve aan zijn trekken. Musea, forten, kastelen, Feniciërs, Carthagenen, Romeinen en Hendrik de Zeevaarder.Oceaanreis naar MadeiraVan juni tot september vaart de Mauritius in de Algarve, behalve dan de 15-daagse oceaanreis naar Madeira. Op 31 augustus gooien John en Hanneke de trossen los voor een trip op de Atlantische oceaan naar het Portugese eiland Madeira. Het zogenaamde bloemeneiland zal menigeen bekoren met zijn rotsen, schilderachtige dorpjes en exotische bloemen.Eén week zeilen langs de kusten van de Algarve kan al vanaf 348 euro pp. Vanaf 8 tot 10 personen kost de oceaaneis naar Madeira 622 euro.www.sailing-mauritius.com

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments