Babro Classic 1150 XL een huis op het water

Recentelijk is door de Friese FNMA Yachting jachtwerf in Irnsum hun jongste telg te water gelaten: de Babro Classic 1150 XL.

“Gebouwd in de beste Nederlandse traditie! Werkelijk uw huis op het water”, luidt het.

“Staal is stabiel, staal is ambachtelijk maatwerk, staal is comfort aan boord, staal is niet onderhoudsgevoeliger dan polyester – en staal kan tegen een forse stoot. Staal leeft.”, is het motto van deze Friese werf.

Maatje meerIn de Babro reeks bouwt de werf de Babro Kruiser, Beluga en Classic. In de Classic Line bestond al een Classic 1150. De ontwerpers vonden dat het in de huidige tijdsgeest, waar het al snel een ‘voetje’ meer mag zijn, de tijd rijp om er nog een maatje bovenop te doen. De Classic Babro 1150 werd met 30 centimeter meer herdoopt tot Classic Babro 1150 XL : 11.80 m x 4 m x 1.05 m.

Kompleet is kompleet “De Classic 1150 XL heeft iets grotere afmetingen die ons en de eigenaar nog meer mogelijkheden bieden dan de standaard Classis 1150. De standaard uitvoering van onze Babro motorjachten is al heel kompleet. In de Classic Line zijn we hierin nog een stapje verder gegaan, zodat kompleet ook echt kompleet is”, zeggen werfeigenaren Harm en Petra van der Wal.

“De Babro Classic Line onderscheidt zich naast uitstekende vaareigenschappen, goede wendbaarheid, een stille trillingsvrije loop ook door een uiterst compleet in- en exterieur. De ruimte, luxe en bewegingsvrijheid ademen een sfeer van ontspanning en comfort.”.

Luxe op het water“Vanwege de grote actieradius en alle aan boord zijnde noodzakelijke voorzieningen is een langdurig verblijf op het water een uiterst plezierige aangelegenheid. In de standaard uitvoering van de Classic Line zijn onder meer nu inbegrepen een acculader/omvormer, wasmachine /drogercombinatie, fenderhouders. Ook is de achterkajuit met ca 30 cm vergroot zodat er een Frans bed kan worden ingebouwd.”

Enkele cijfers

Lengte 11,80 m
Breedte 4 m
Diepgang 1,05 m
Doorvaarthoogte 2,50 m
Waterverplaatsing 12,5 T
CE-Categorie C (B op aanvraag)
Motor Vetus-Deutz 114 pk

Prijs incl. 19% BTW: 239.000 euro.

www.babro.nl

 

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments