Windkart: zeilen voor iedereen met een op pedalo lijkende catamaran met stuur

In onze afdeling “Fun verzekerd” : de Windkart. Deze multihull ziet er op het eerste gezicht natuurlijk uit als een catamaran. Bij nader inzien heeft ie door de zithouding op een trampoline-hangmat met letterlijk ruggesteun toch ook weer wat weg van een strandzeilwagen, op het water dan. Zelfs een pedalo met zeil komt dicht in de buurt.

François Tissier, de Franse bedenker en ontwerper van de Windkart houdt het erop dat zijn catamaran nog het dichtst aanleunt bij een kart. Alleen de besturing ervan al gebeurt op dezelfde manier als in een wagen. Namelijk met een stuur.

Zeilen voor iedereenNadat François zeven jaar lang zijn hersenen pijnigde hoe hij de zeilsport voor iedereen toegankelijk zou kunnen maken, dook vorige zomer de Windkart onder andere op in Martinique en dichter bij huis op de Canarische eilanden.Voor deze zomer hoopt Tissier en zijn Belgische invoerder dat de Windkart ook op onze wateren een succesnummer wordt.

“Ook al heb je nog nooit een voet op een zeilboot of een catamaran gezet, met de Windkart is het mogelijk om binnen enkele minuten werkelijk te zeilen. De droom van velen, maar die nu net niet aan zeilen toekomen omdat ze er tegenop zien om zeillessen te volgen."

Stuur"Het is vooral ons gepatenteerd stuursysteem dat het zeilen met de Windkart echt gemakkelijk maakt. Je bestuurt de Windkart net alsof je een auto bestuurt. De Windkart is in een mum van tijd opgetuigd en kan nagenoeg niet omslaan”, geeft groot zeilliefhebber François Tissier graag uitleg.ComfortabelDe Windkart kent ook dankzij de specifieke comfortabele zithouding bij mindervalide personen, die toch al zeilend het water op willen, veel succes.

De 3,65 m lange, 2.25 m brede en 110 kg wegende Windkart biedt plaats aan twee opvarenden. De Windkart is in drie uitvoeringen te verkrijgen met een zeiloppervlak van 8.50 m² voor de Windkart Club 8.5 tot 10.7 m² voor de Windkart Club C10.7.

www.windkart.com

 

Auteur

  • WaterTrends

Comments