Elektrische Furlex 200E en 300E reeft met een druk op de knop

Furlex 200EMet een druk op de knop een motortje in werking zetten dat voor jou je rolfok of genua reeft? Dat zou toch pas luxe zijn. Dergelijke luxe is met de Furlex E-serie niet langer meer exclusief voor de bezitters van luxe mega zeiljachten. Het Zweedse Seldén brengt in mei hun Furlex 200E en 300E rolfoksysteem uit waarbij de E voor ‘elektrisch’ staat. De Furlex E-serie kan probleemloos geïnstalleerd worden op zeiljachten vanaf 30 voet.

Al vanaf 1983 maakt Seldén het leven van menig zeiler nóg aangenamer. Nagenoeg een kwarteeuw geleden bracht Seldén hun Furlex S- rolfoksysteem op de markt. De Zweedse mastenmaker gaat nu nog een stap verder in het veraangenamen van het leven van de huidige zeilers.

De Furlex 200E wordt aangedreven met een 12 v motor en past op een voorstag met een diameter van 6 tot en met 8 mm. De Furlex 300E draait op een 24 v motor en past op een voorstag met een diameter van 8 tot en met 10 mm. Met een simpele druk op de knop rol je een genua in amper 25 à 30 seconden volledig in. Beide modellen kunnen ook netjes onderdeks geïnstalleerd worden.

Verstrooide zeilers
Wie vergeten is zijn schoot los te maken, moet niet vrezen. De motor is uitgerust met een verstrooide zeilers stroomonderbreker.

Uw accu leeg trekken, zullen de motoren met hun verbruik van 30 ampère bij normale belasting nu ook niet direct doen. Heeft u een stroompanne aan boord? Geen nood. Met de Furlex E-serie is het desgevallend ook mogelijk om uw voorzeil manueel te reven.

S-serie upgraden
De Furlex E-serie zal verkrijgbaar zijn als volledige kit, maar voor zij die al een S-serie rolfoksysteem hebben, is er goed nieuws. Zij zullen hun 200S en 300S kunnen upgraden naar het elektrische systeem.

Prijskaartje
Seldén maakte zijn prijzen nog niet bekend. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat een Furlex 200 E/6mm rond de 3.500 euro moeten gaan kosten. De Furlex 300 E/10mm zou een prijskaartje meekrijgen van om en bij de 6.500 euro.

Auteur

  • WaterTrends

Comments