Oyster 525 nieuwste zeiljacht Oyster Marine

De Britse werf Oyster Marine start eerstdaags met de bouw van de Oyster 525 die vanaf 2008 leverbaar zal zijn.

“De Oyster 525 deck saloon is het resultaat van een perfecte combinatie van prestaties, comfort en een ‘first class’ constructie."

"Net als onze andere Oyster zeiljachten zal de eigenaar met ‘trots’ over zijn of haar Oyster 525 spreken”, omschrijft Oyster Marine hun jongste telg.Ruim“De 525 heeft een ruimere kuip dan alle andere jachten van de concurrentie met dezelfde afmetingen”, claimen de ontwerpers Vanuit onze ervaring met de Oyster 53 hebben we de indeling van de 525 onderdeks zelfs nog verbeterd. Een ruim salon en drie cabines waaronder een eigenaarscabine die men enkel maar op een veel groter zeiljacht zou verwachten.”Romp en zeil Voor het ontwerp van de moderne, trillingsvrije romp tekende Rob Humphreys. E-glass glasweefsel, kevlar en carbonvezel maken de dienst uit en moeten garant staan voor een lichte, sterke, stijve romp.Niet minder dan 154,22 vierkante meter zeil moeten voor de zeilprestaties van de 14,21 meter (waterlijn) lange Oyster 525 instaan.De Oyster 525 zal leverbaar zijn met een korte en zelfs superkorte kiel met dubbel roer.London Boat ShowBij Oyster Marine hoopt men nog voor het einde van dit jaar de eerste testen op zee te kunnen maken. De première van de Oyster 525 is gepland voor januari 2008 op de London Boat Show.www.oystermarine.com

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments