Ronstan lanceert nieuwe Orbit blokken range

De Australische blokkenproducent Ronstan lanceert dit seizoen de nieuwe Orbit range voor zeilers.

De blokken zijn volledig uit kunststof geproduceerd. De geavanceerde ontwikkeling in de polymeer technologie heeft geresulteerd in een langdurige kunststof dat tot 10x zo sterk is als staal, wat terug te vinden is in de breeksterktes.

De shackles zijn vervangen voor dyneema stropjes welke zeer eenvoudig te monteren zijn en een enorme gewichtsbesparing opleveren. De stropjes zijn los leverbaar in de verschillende diameters en lengtes.

De Orbit “zelfdenkende” ratelblokken werken automatisch, de ratelfunctie schakelt automatisch in wanneer de kracht hoger wordt, en schakelt weer uit bij lagere belastingen. Hierdoor vieren de schoten vele malen gemakkelijker bij bijvoorbeeld een bovenboei ronding. Het is tevens ook mogelijk om de ratel continu in of uit te schakelen.

De nieuwe gepatenteerde schijfvorm zorgt voor een houdkracht van maar liefst 20:1, waarbij de lijn minimaal wordt beschadigd.

De Orbit range wordt in de Benelux door More Marine geïmporteerd en is dit jaar verkrijgbaar met 55mm schijven. De range zal snel worden uitgebreid tot een gehele range.

Voor meer informatie:www.ronstan.com/orbitblocks

Auteur

  • admin

Comments