Nieuw zeiljacht Hallberg-Rassy 43 Mk II in augustus in première

Zes jaar nadat de Hallberg-Rassy 43 in augustus 2001 aan het zeilerspubliek werd voorgesteld, is het nu in augustus 2007 tijd om de vernieuwde HR 43, de HR 42 Mk II voor te stellen. De HR 43 Mk II gaat in wereldpremière tijdens het Hallberg-Rassy opendeur weekend van 24 tot 26 augustus in Ellös, op een uurtje rijden van Gothenburg.

Van de HR 43 zijn ondertussen 150 stuks gebouwd. Halleberg-Rassy hoopt met de vernieuwde versie, de HR 43 Mk II nog beter te doen.

Buiten Een iets groter grootzeil. Een volledig nieuw dek. Beter geplaatste winches. Verlaagde ramen en luiken. De teakvloer in de kuip netjes ingewerkt op gelijke hoogte met de gelcoat laag wat het comfort verhoogd en het kuisen makkelijker maakt. Beter zitcomfort in de kuip. Een beter geplaatst deksel voor de bakskist. Het windscherm werd aangepakt en ziet er niet alleen mooier uit, maar men heeft nu ook een beter zicht. Afdalen onderdeks gaat makkelijker met de totaal vernieuwde trap, zelfs bij zware zeegang.BinnenEr is werk gemaakt van betere handgrepen tegen het plafond. De HR 43 Mk II voelt door kleine aanpassingen ruimer aan. Een betere koelkast met drie manden en het licht dat automatisch aan gaat. Plaats voor een diepvriezer. Een groter werkblad in de keuken. Een nieuwe tapijt lay-out waarbij de teak boorden beter uitkomen. Ook het zitcomfort aan de kaarttafel is onder handen genomen en verbeterd.Wie het nieuwste zeiljacht van HR in detail wil bekijken maakt er in augustus een Zweeds weekendje van of neemt een kijkje op www.hallberg-rassy.se. De eerste foto’s van de nieuwe Hallberg-Rassy worden in juli verwacht. WaterTrends houdt u op de hoogte.

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments