Oostende voor Anker is weer in zicht

25 t/m 28 mei e.k.

Dit festival van de authentieke scheepvaart van de Noordzee heeft voor de achtste keer plaats. De voorgaande jaren trok dit over de honderdduizend bezoekers aan. Het is het grootste toeristische evenement van Oostende dat de brug slaat tussen het lente- en het zomerseizoen.

De locatie is het Mercatordok en de Cruisekaai (vaargeul haven) in Oostende plus de aanpalende kaaien en pleinen (Stationsplein en St.-Petrus en Paulusplein.)

Ruim 130 historische schepen komen bij elkaar, waaronder een reeks A-klasse zeilschepen (2 en 3-masters) zoals het Poolse zeilopleidingsschip de orp Iskra, de Engelse Grand Turk en de Nederlandse Thalassa, Arthemis en Mercedes e.v.a. Daarnaast liggen de dokken vol met ronde en platbodems, oude werkschepen en antieke vissersboten. Veel te zien, veel te beleven.

Last minute aangekondigingen

Last Minute aangekondigingen zijn de Traité de Rome, een racejacht dat de voormalige Whitbread Ocean Race in de jaren '80 heeft gezeild en nu n.a.v. de 50ste verjaardag van het Verdrag van Rome een diplomatieke ronde langs Europese havens maakt. De 100 jarige brik Astrid is eveneens aangekondigd en de Engelse tweemaster Ruth heeft de intentie ook nog te komen.

Aan wal hebben botenmarkten plaats, scheepsmachtdemonstraties en tentoonstellingen.

Thema is kuifje

Thema is dit jaar Kuifje. De schepen uit de albums zijn net zo historisch als alles wat naar Oostende komt voor dit feest. Het publiek krijgt de nautische achtergronden te zien waarop Hergé zich baseerde voor zijn tekeningen.

Het publiek is dagelijks gratis welkom van 10 tot 19 uur.

www.oostendevooranker.be

Auteur

  • admin

Comments