Blankenberge Onder Zeil, een rallyfeest voor jachtlui en Blankenbergenaren

De vzw Haven Blankenberge organiseert op 16 juni e.k. een heus waterrecreatiefeest in- en rond de twee jachthavens. Hiervoor werken alle aanwezige watersport- en sportvisserijverenigingen (VVW, RSYC, VNZ en VONA) samen.

“Het is de bedoeling dat de booteigenaren elkaar beter leren kennen en dat we ook geinteresserde Blankenbergenaren de weg naar de clubs en het water tonen,” zegt Patrick De Klerck, Schepen voor de haven van Blankenberge.

Deze Blankenberge Onder Zeil rally moet beweging brengen rond de haven en op zee. De deelnemers gaan aan de hand van een logboek veertig vragen oplossen en diverse opdrachten tot een goed einde brengen. Het gebeuren eindigt in een groots waterrecreatiefeest.

Het initiatief van de vzw Jachthaven Blankenberge wordt gesteund door de watersport- en vissersportverenigingen die aan- en in de twee Blankenbergse jachthavens aanwezig zijn. De Vlaamse vereniging voor Watersport, de Vrije Noordzeezeilers en de Royal Scarphout Yacht Club. De Vissersfolklore Ontspanning na Arbeid en ook de Vrijwillige reddingsdienst van Blankenberge doen mee.

Schepen Patrick De Klerck: “We willen met Blankenberge Onder Zeil alle booteigenaren van alle clubs iets samen laten doen op een ludieke manier. Hierdoor gaan de leden van de clubs elkaar beter leren kennen. Het zal ook de activiteiten in de haven bevorderen, zonder de harde competitieve confrontatie. Bovendien bieden we de Blankenbergenaren de kans om met dat yachtingvolkje kennis te maken. Alles om de vriendschappelijkheid onderling te promoten maar ook de toegankelijkheid tot die clubs te belichten.” De voorzitters van de jachtclubs zetten er hun schouders onder en verwachten dat er een vijftigtal jachten zullen deelnemen.

In de vrijblijvende rally, waaraan gratis kan worden deelgenomen, zijn een aantal praktische proeven ingelast. Bijvoorbeeld: de jachten moeten iets op zee gaan zoeken, iemand van de bemanning moet een speciale marineknoop tegen de klok achter zijn/haar rug kunnen leggen. Ook de parate kennis over de haven van Blankenberge en haar geschiedenis wordt getest, in samenwerking met de havengidsen. Daarnaast worden de deelnemers extra verwend met gratis vis die door de mensen van VONA worden gebakken, een receptie met prijsuitreiking en een aantrekkelijk geprijsde barbecue.

Hoe deelnemen?

Kandidaat-deelnemers met jachten vinden deelnameformulieren bij hun clubs. Kandidaat bemanningen onder de Blankenbergenaren kunnen zich aanmelden via www.blankenberge.be

Wat als het weer niet meezit? “Dan hebben we een altenatief logboek klaar met opdrachten in en rond de haven”antwoord Schepen Patrick de Clerck Dan wordt het Blankenberge (z)Onder Zeil, maar daarom niet minder gezellig.

Labels

Auteur

  • admin

Comments