Thailand Phuket bouwt jachthaven voor Bill Gates en andere miljardairs

Eind dit jaar wordt in het Thaise Phuket gestart met de aanleg van een nieuwe jachthaven speciaal voorzien op superjachten. Zoran Island zal de nieuwste marina heten. Een veertigtal luxe villa’s en evenveel steigers om er de megajachten aan te meren. Reden voor de aanleg van deze super marina: Bill Gates bracht vorige maand een bezoek aan Phuket aan boord van een 177 voeter..en verloor er zijn hart .

“Misschien wel zijn beste vakantie ooit, vertrouwde Bill Gates mij toe gezeten op het strand van Phuket”, licht draadloos telefoon gigant Gulu Lalvani (Binatone), initiatiefnemer van Zoran Island toe. “Bill zei me zeker naar Phuket te willen terugkeren, mocht hij er plaats vinden om zijn superjacht aan te meren.”

Phang Nga BayGulu Lalvani (68), die eerder al de “Royal Phuket Marina” uit de grond stampte om toch maar iets te doen te hebben terwijl hij aan het rentenieren is, trok even zijn goede vriend de gouverneur van Phuket aan zijn mouw. Eind dit jaar wordt er dus gestart in Phang Nga Bay, zo’n 3 km van Phuket, met de aanleg van Zoran Island. genoemd naar de jongste zoon van Gulu. Gehoopt wordt dat het eiland in de vorm van een doughnut over vier jaar zal klaar zijn. Het project zal zo’n 200 miljoen dollar of een kleine 150 miljoen euro kosten.Zijn zeker al geïnteresseerd in een optrekje en een aanlegsteiger: Bill Gates natuurlijk, maar ook Microsoft medeoprichter Paul Allen die om de twee jaar komt spelevaren in Phuket. Ook Roman Abramovich, de Russische eigenaar van Chelsea is een vaste bezoeker van ‘het paradijs’.

 

foto: het bij Thailand charter zeilers geliefde Phang Nga Bay

Auteur

  • WaterTrends

Comments