Astus 14.1 de dinghy catamaran van Ex Aqua

De Britse zeilboten bouwer Ex Aqua brengt binnenkort zijn nieuwste speeltje op de markt, de Astus 14.1. “Voor zij die twijfelen tussen een snelle dinghy en een catamaran”, luidt het bij Ex Aqua.

“De Astus 14.1 combineert de wendbaarheid van een éénromper met de snelheid van een catamaran. Geen trampoline zoals bij een catamaran, maar een brede kuip die je droog houdt en met een comfortabele zitpositie. De vlotters zorgen voor een geruststellende stabiliteit.”Snel, stabiel en comfortabelDe vlotters, elk met een drijfvermogen van 80 liter, zouden voldoende drijfvermogen moeten hebben om je partner te vervangen die in de trapeze hangt. Op die manier kan je met de Astus 14.1 meer zeil voeren ondanks je smalle romp. Beginnende zeilers zullen volgens Ex Aqua plezier beleven aan de Astus 14.1 omdat ze zelfs bij weinig wind al gauw snelheid zullen halen. Dit terwijl de Astus 14.1 toch stabiel en makkelijk te controleren blijft. De meer geoefende zeiler zal zich amuseren op de Astus 14.1 die eens de gennaker gehesen veel weg krijgt van een skiff.De Astus 14.1 zal te verkrijgen zijn in de standaard versie met 6 m³ grootzeil. Daarnaast brengt Ex Aqua ook een Sport versie op de markt met een 8 m² grootzeil en een 7 m² rol gennaker met boegspriet.De Astus 14.1 is 4.18 m lang. Met vlotters is het speleding 2.50 m breed. De romp alleen is slechts 1.10 m breed , heeft een diepgang van 80 cm en weegt amper 38 kg. Makkelijk op het dak van je wagen te vervoeren dus. Voor meer info: www.exaqua.com

Auteur

  • WaterTrends

Comments