Sanyo Xacti E1: de waterdichte camcorder voor watersporters

De Sanyo Xacti E1 is de eerste waterdichte camcorder ter wereld, claimt Sanyo. Er zijn nog camcorders waarmee je effectief onder water kan filmen, maar dan moet daar een vaak onhandige grote waterdichte behuizing rond. Niet zo bij de Xacti E1. Hij ziet er uit als een gewone camcorder met dat grote verschil dat je er tot 1,5 m diep 60 minuten lang kan mee filmen. Ideaal dus voor de watersporters.De waterdichte Sanyo Xacti E1 is een mooie uitvinding. Niet enkel voor zij die in het water gelegen hun snorkeltocht op beeld willen vastleggen, maar ook voor zeilers en motorbootvaarders van wie mag verwacht worden dat zij ‘op’ het water blijven.

Geen watervreesMet opspattend water weet de Xacti E1 zeker blijf. Geen vrees meer dat uw dure camcorder de geest geeft na een douche te hebben gekregen bij het filmen van die toch ‘oh zo mooie’ boeggolf. U kan nu ook gerust de camcorder boven halen bij die toch wel heftige zeilrace. Zelfs de voordekker kan nu de mooiste beelden schieten van op het voordek. Een anti-shake digitale beeld stabilisator voorkomt aardbevingen.Video én fotoDe Sanyo Xacti E1 neemt MPEG-4 AVC/H.264 op in een formaat van 640 x 480 pixels tegen 30 beelden per seconde. Tijdens het filmen is het zelfs mogelijk om tot 6 megapixel foto’s te maken in JPEG formaat.Een 5x optische zoom brengt uw onderwerp fors dichterbij. Wie met zijn neus op de feiten wil zitten, kan gebruik maken van de super-macro functie die u toelaat tot op 1 centimeter van het onderwerp te komen.Al uw opnames komen terecht op een SD memory kaart of een high-capacity SDHC kaart.HD TVEven uw opnames en foto’s bekijken, kan makkelijk met het kantelbare 2,5 inch LCD kleurenscherm. Het formaat van de foto’s kandusdanig worden ingesteld (16:9) dat u er thuis op uw HD tv in full screen modus foto’s kan van genieten.De Sanyo Xacti E1 komt in juni op de Amerikaanse markt en zal te verkrijgen zijn in het blauw, geel en wit.Prijs in Amerika: 500 dollar ofte op 24 mei 2007 - 372 euro.

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments