Waddenexpeditie voor motorbootschippers

Van maandag 16 juli tot en met vrijdag 20 juli organiseert het Watersportverbond een Waddenexpeditie voor motorbootschippers, met als vertrek en aankomst de haven Den Helder. Doelstelling van deze ‘Waddenexpeditie’ is vooral het opdoen van ervaring voor motorbootschippers onder deskundige leiding.

Marsdiep, Texelstroom en de Wadden:

De tocht begint in Den Helder en er wordt gevaren op het Marsdiep, de Texelstroom en de Wadden. De eerste dag staat in het teken van de theorie gegeven door een docent zeevaartkunde. De volgende dagen wordt de theorie in praktijk gebracht. Bij gunstige windkracht een vaartocht naar Texel en door naar Den Oever. Bij minder gunstige wind blijven de deelnemers op de rede van Den Helder en varen vandaar uit naar een veilig vaargebied.

Bijzondere ervaring:

De heer Walter Linden, instructeur motorbootvaren van het Watersportverbond, is de initiator van deze Waddenexpeditie. “Uit ervaring weet ik dat motorbootschippers de Wadden vaak zien als een uitdaging. Het is absoluut een bijzondere ervaring om op het Wad te varen en gelukkig weten de meeste schippers heel goed wat zij wel en niet kunnen doen en gaan niet ongeoefend het ‘ grote stromende getijde water’ op. Vanuit de verenigingen kwam het geluid dat sommige leden toch ‘drempelvrees hebben om het Wad op te gaan en daarom hebben we deze tocht geïnitieerd.”

Lage kosten en voorwaarden:

De inschrijving loopt op dit moment en er is nog beperkt plaats om deel te nemen. De deelnemende schepen moeten minstens 50 centimeter vrijboord hebben en minstens 12 kilometer per uur kunnen varen (op niet stromend water). In elke haven betaalt men zelf het liggeld. De kosten van de Waddenexpeditie zijn laag: honderd euro per deelnemend schip met twee personen. Dit is vooral mogelijk omdat de deskundige leiding, allen vrijwilligers, hun kosten niet in rekening brengen.

Alle informatie is na te lezen op de site van het Watersportverbond, www.watersportverbond.nl, klik in de bovenste menubalk op motorbootvaren en vervolgens op toertochten.

E-mailadres: motorboottrainingen@watersportverbond.com

Foto: Wikipedia

Labels

Auteur

  • admin

Comments