Powerboat 40’ Spider “V” een sportieve limousine

Bij de Italiaanse werf Cantieri di Sarnico staat de “V” voor “Velocità” ofte “snelheid”. Op de boat show in Napels pakte de werf uit met een naar eigen zeggen adembenemende rode 40’ Spider “V”. Een rode romp in combinatie met een ivoren dek. “Rood staat voor sportieve prestaties. Ivoor voor elegantie”, lichtten de broers Antonio en Luigi Foresti, eigenaars van de Canitieri di Sarnico werf, toe.Geslaagde combinatie of niet… WaterTrends spreekt zich nooit uit over smaken en goestingen… maar vanaf nu zou bij powerboat fanaten rood wel eens kunnen staan voor liefde… op het eerste gezicht.

De Spider van Cantieri di Sarnico werd op de afgelopen boat show van Dusseldorf verkozen tot “European Powerboat of the year 2007. De Spider “V” gaat nog een stapje verder. Het is een conceptboot geworden. De ontwerpers mochten zich eens laten gaan en stelden zich tot doel de 13,40 meter lange en 4,15 meter brede Spider nog sneller te maken en tegelijk ook het comfort van de opvarenden (max 10) bij hoge snelheden over het water nog te verbeteren.

De Spider “V” wordt voortgestuwd met hetzelfde Flexidrive systeem dat de Wereldkampioen Powerboat P1 de titel opleverde in 2006. Twee Volvo Penta D6 dieselmotoren zorgen voor de pk’s. Zelf noemen de Forestis de 40’ Spider “V” hun sportieve limousine.Volgens onze laatste informatie werd geen van de ontwerpers van de Spider “V” ontslagen. Opdracht volbracht dus. Het is wachten tot deze 'red beauty' ook in onze contreien op het water verschijnt om het beloofde comfort bij hoge snelheden aan den lijve te kunnen ondervinden.www.cantieridisarnico.it

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments