Oyster en Dubois lanceren nieuwe serie superjachten

Oyster Marine en Dubois Naval Architects hebben de handen in elkaar geslagen en starten binnenkort met de bouw van een nieuwe serie superjachten.De plannen zijn gemaakt voor de bouw van een Dubois Oyster 100 en een Dubois Oyster 125.

De nieuwe superjachten zullen gebouwd worden op de werf van het Turkse RMK Marine in Istanbul.

De zeiljachten ontworpen door de Dubois Naval Architects en Oysqter zijn nu niet direct wat we doordeweeks seriewerk zouden durven noemen. Ze vallen dan ook zeer in de smaak van die zeilfanaten voor wie het een beetje meer mag kosten. Blijkbaar zijn er dat toch wel wat.

De Dubois Naval Architecten stellen dat er tegen eind 2007 meer dan 30 door hun ontworpen zeil- en motorjachten ergens ter wereld in het water zullen liggen. Stuk voor stuk superjachten van meer dan 100 voet waarvan de grootste een 188 voeter (57 meter).

Oyster van zijn kant stelt dan weer dat het sinds hun oprichting nu 34 jaar geleden al zo’n 1.100 Oyster jachten in de vaart heeft gebracht. Van hun grootste ontwerp, de Oyster 82, werden al 12 exemplaren verkocht. Oyster Marine en Dubois Naval hebben goed begrepen dat de markt der superjachten in de lift zit.

Foto : Dubois Naval - Gimlä 140’

Auteur

  • WaterTrends

Comments