Twincat Xtrem de recycleerbare catamaran

2win, de catamaran ontwerper uit het Franse La Rochelle, laat weten dat wie het wenst de nieuwe Twincat Xtrem mag komen testen. De Twincat 15, die in 2006 op de Salon Nautique de Paris werd voorgesteld, heeft er dus sinds deze maand een opvolger bij. Net als bij zijn voorganger zijn de rompen van de Twincat Xtrem uitgevoerd in het volledig recycleerbare Twintex.Ecologisch dus die Twincat Xtrem.

De 4,6 meter lange en 2,3 m brede Twincat Xtrem voert een grootzeil van 12,5 m², wat 0,5m² meer is dan de Twincat 15 en een identieke fok van 3,1 m². Het spinnakerzeil (optie) is met zijn 13,50 m² ook 1,5 m² groter dan bij de voorganger. De spinnakerboom is dan ook 35 centimeter langer. Opgetuigd weegt de Twincat Xtrem 130 kilogram.

Recycleerbaar2win claimt dat zijn Twintex rompen beter tegen een stootje kunnen dan andere materialen. Twintex geeft ook meer stijfheid aan de catamaran en zou ook het voordeel hebben de catamaran lichter te maken dan andere catamarans met gelijkaardige afmetingen.Bovenal is Twintex volledig recycleerbaar wat moeder natuur dan weer ten goede komt.

www.2-win.fr

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments