RIBEX 2007 goed voor 15.000 pk op RIB boot show

Voor de RIB (Rigid Inflatable Boat) bezitters of zij die overwegen een RIB aan te kopen, zijn het van 11 tot 13 mei, werkelijk hoogdagen. Niet enkel in de Marine Port Zélande in Ouddorp staat een RIB boot show op het programma . Ook in de Cowes Yacht Haven (Isle of Wight) wordt datzelfde weekend voor de tiende maal al de RIBEX gehouden. Goed voor 15.000 pk RIB plezier.

RIB's à gogo"De enige boat show ter wereld die volledig gewijd is aan de RIB’s", claimen de organisatoren. Op het water alleen al zullen aan de pontons meer dan 70 RIB’s op de bezoekers liggen te wachten. Alle tentoongestelde RIB’s en motoren samen zijn goed voor meer dan 15.000 pk. Eregast op de RIBEX 2007, de 19 meter lange RIB “Joke Dijkstra” van de KNRM, neemt al 2.000 pk voor haar rekening.

5.000 bezoekersDat de verkoop van RIB’s in de lift zit, weten de organisatoren en standhouders op de RIBEX al enige tijd. De verkoop is er de afgelopen 12 jaar enkel maar op vooruit gegaan en het ziet er naar uit dat de markt nog groeit. Zo ook het aantal bezoekers aan de RIBEXhibition. Vorig jaar mocht de RIBEX op drie dagen tijd meer dan 5.000 bezoekers verwelkomen die hun ogen uitkeken op al die RIB’s. Deze komende editie zal het niet anders zijn. Een 60-tal standhouders showen er hun RIB’s en toebehoren.ProefvarenUniek aan de RIBEX is dat er met maar liefst zo’n 70 RIB’s effectief kan worden proefgevaren. Dit nu eens niet op een vlak meertje, maar wel de Cowes haven uit en de zee op. Standhouders op de RIBEX kunnen hun potentiële kopers onmiddellijk laten ondervinden hoe de RIB die ze op het oog hebben zich nu echt in de golven gedraagt. KNRMDe Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij is “Special Guest of Honour” op de RIBEX 2007. De organisatoren hadden er graag de KNRM bij omdat zij nu eenmaal over de grootste RIB’s ter wereld beschikken. Met gepaste trots vaart de KNRM eerstdaags de “Joke Dijkstra” over vanuit De Helder naar Cowes. Bezoekers aan de RIBEX 2007 zullen er aan boord kunnen stappen van de 19 meter lange en 28 ton wegende RIB. www.ribexhibitions.co.uk

Auteur

  • WaterTrends

Comments