Sunbeam Yachts nu ook met vestiging in Nederland

Dirk Jan Agter is door de Oostenrijkse jachtwerf Schöchl, bouwer van de Sunbeam zeiljachten, in huis gehaald om het voor Sunbeam Yachts belangrijke Nederlands / Belgisch vaargebied voortaan goed te kunnen bedienen. Dirk Jan Agter zal vanuit Almere instaan voor de service en verkoop van de Sunbeam zeiljachten.

“Dirk Jan Agter heeft zijn sporen in de watersport al ruimschoots verdient. In vorige functies was hij onder andere succesvol jachtmakelaar en heeft hij een, inmiddels zeer bekend, zeiljachtenmerk opgebouwd. Het verder uitbouwen van het succes van Sunbeam Yachts in de Benelux is hem op het lijf geschreven en u kunt dan ook bij Dirk Jan Agter een optimale service en advies verwachten”, luidt het persbericht van de Oostenrijkse jachtwerf Schöchl, bouwer van Sunbeam Yachts. (Ter verduidelijking het inmiddels met het zeer bekende zeiljachtenmerk verwijst Schöchl naar concurrent Hanse.)Sunbeam Yachts is ruim vijftig jaar succesvol met de bouw van duurzame polyester zeiljachten. Het middenkuip concept is door Sunbeam Yachts verfijnd tot uiterst veilige zeiljachten waar een (echt)paar met gasten of kinderen zich onder alle omstandigheden op thuis voelt. Sunbeam Yachts bouwt polyester kajuitzeiljachten van 24 tot en met 53 voet.Betrouwbaarheid en kwaliteit “De kwaliteit van de Sunbeam zeiljachten en de wijze waarop deze gebouwd worden, spreekt me erg aan. In Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië, Zwitserland en Amerika zijn de Sunbeam zeiljachten al erg populair en ik ben ervan overtuigd dat er ook in Nederland en België een groot potentieel ligt voor dit merk." "Ik ben dan ook erg blij dat de werf mij de verantwoordelijkheid heeft gegeven over de Benelux en de mogelijkheid om het merk Sunbeam hier verder uit te bouwen”, licht Dirk Jan Agter zelf toe. “De Schöchl jachtwerf is een echt familiebedrijf dat onder leiding staat van de neven Manfred en Gerhard Schöchl, beiden enthousiaste wedstrijdzeilers.""De jachten worden gebouwd volgens de beproefde hand lay-up wijze. Betrouwbaarheid, goede zeileigenschappen en degelijk gebouwd interieur kenmerken de schepen. In tegenstelling tot veel andere werven worden de ingrediënten van het (in de romp massieve) laminaat met de hand aangebracht, zonder spuitwerk, zodat er sprake is van een constante kwaliteit en delaminatie uitgesloten is.”'Personal touch'“Dat de werf ruim een halve eeuw geleden is ontstaan uit een zeer gerenommeerde timmerwerkplaats, is nog altijd terug te zien in het kwalitatief hoogwaardige interieur van de Sunbeam jachten." "Minstens zo belangrijk vindt Agter de ‘personal touch’ die de werfeigenaren hoog in het vaandel hebben staan. Ieder jacht wordt persoonlijk door Manfred of Gerhard aan de nieuwe eigenaar opgeleverd en de after sales service is bijzonder goed te noemen”, aldus Dirk Jan. “ “Met de vele jachten die tegenwoordig op de markt verkrijgbaar zijn, zijn dit zaken die voor potentiële klanten steeds belangrijker worden en waarin je je kunt onderscheiden van andere merken. Ik heb er veel vertrouwen in dat dit ook voor mijn verkoopgebied positief uit zal pakken.”Sunbeam op HISWA te water 2007Sunbeam Yachts Benelux toont op de HISWA te water 2007 in Marina Seaport IJmuiden de Sunbeam 34 (primeur) en de Sunbeam 53.De contactgegevens van Sunbeam Yachts Benelux zijn:D.J. Agter, Madernastraat 12, 1323 HK Almeretel. (0031) (0)6 148 52 422e-mail: d.j.agter@sunbeam.at

www.sunbeam.at

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments