Tacktick Maxi Range displays

Vol gas met Tacktick Maxi displays!

Net gelanceerd in Europa: de Tactick Maxi Range, de meest verfijnde instrumenten lijn ooit ontwikkeld door de meesters van draadloze maritieme technologie, Tacktick.

Tactick importeur Sailtron meldt ons dat de Tacktick Maxi Range is ontwikkeld om een groot succes te worden.

Voor eigenaars van wedstrijd en toer zeiljachten

De Tacktick Maxi Range bevat veel unieke eigenschappen, waaronder een startlijn functie die de bemanning adviseert om te versnellen of te vertragen bij het naderen van de startlijn. Je kunt je niet voorstellen wat voor verschil dit maakt bij de start!

Wij zijn heel enthousiast over de nieuwe Maxi range zegt Sailtron: "dit is technologie, door zeilers voor zeilers! De getoonde informatie is zeer uitvoerig en toch is het systeem heel gemakkelijk te bedienen. Als je serieus eerder over de finish wilt komen dan die ander, dan moet je dit hebben!"

Dit blijkt ook wel, want BRS X van Cees Wieringa met John den Engelsman als tacticus heeft afgelopen zaterdag het wereldkampioenschap X35 gewonnen tijdens de Kielerwoche, mede dankzij de Tacktick Maxi displays. BRS X heeft drie Maxi displays aan de mast gemonteerd, waarmee alle noodzakelijke gegevens om snel in te kunnen spelen op wind shifts, duidelijk en snel beschikbaar zijn voor de bemanning.

Zeer gevoelige Lijn Bias, Wind Shift, Timer functies, weergaven voor acceleratie en snelheid trends, plus geavanceerde Set, Drift, Bochtsnelheid en te Sturen Koers functies - die uitzonderlijke voordelen bieden op stromend water - vallen onder de talrijke eigenschappen. De displays kunnen allerlei vormen van data draadloos ontvangen en weergeven, van polaire gegevens, ware wind snelheid, VMG en kompas gegevens tot snelheid, diepte, wind, SOG, COG en navigatie gegevens.

Wat betreft gebruiksvriendelijkheid, eenvoudige instellingen maken het mogelijk om alleen de gegevens die je nodig hebt weer te geven. Of alternatief, een 'Auto Leg' functie past het display aan om alleen informatie weer te geven voor ieder rak zonder de noodzaak om op knoppen te moeten drukken.

Een display kan snel op de mast gemonteerd worden en het kan eenvoudig in een bestaand Tacktick Micronet systeem worden opgenomen. Het kan ook aangesloten worden op apparatuur van andere merken, dit is in een paar minuten gedaan!

Met grote 50 mm karakters, extra brede tekst en rode, zwarte of amber achtergrond is het display ook het meest heldere op de markt.

Wanneer de boot nog niet beschikt over Tacktick draadloze instrumenten, maar men toch mast displays wil hebben, dan kunnen de Tacktick Maxi's zonder problemen en zonder het gedoe van kabels door de mast, gebruikt worden. De Tacktick Maxi's kunnen aangesloten worden op een brede sortering van apparatuur, waaronder Furuno, B&G en Raymarine E en C series.

Meer dan 80% van uitval van instrumenten wordt veroorzaakt door bekabeling, dus de voordelen van draadloze apparatuur zijn duidelijk!

Tevens is het installeren een stuk eenvoudiger geworden nu er geen kabels meer door de mast en onderdeks nodig zijn.

http://www.tacktick.com

Labels

Auteur

  • admin

Comments