Bavaria overgenomen voor 1,3 miljard euro door Bain Capital

De Duitse zeil- en motorjachtwerf Bavaria is opgekocht. Als we de Financial Times mogen geloven dan telde de investerings-genootschap Bain Capital zo maar eventjes 1,3 miljard euro neer om Bavaria op te kopen.

Op de werf in het Duitse Giebelstadt waren de 620 werknemers van Bavaria vorig jaar goed voor de bouw van maar liefst 3.500 jachten. Goed voor een verkoopscijfer van 271 miljoen.

40 miljard in 230 bedrijven Bain Capital is een internationale privé-investeringsmaatschappij met een neus voor winstgevende zaken. Bain Capital heeft voor zo’n 40 miljard euro steken in 230 bedrijven wereldwijd. Zo onder andere in Jack Wolfskin, Samsonite, Seat. Het is niet de eerste maal dat Bain Capital zich op de watersportmarkt begeeft. Zo hebben ze een aanzienlijk hoeveelheid aandelen in Bombardier Recreational Products, één van ’s werelds grootste producenten van jet ski’s, sportboten en buitenboord motoren.Record: 1,7 miljardDe overname van Bavaria toont aan dat er interesse bestaat vanuit de financiële wereld voor watersportgebonden bedrijven. De 1,3 miljard die Bain Capital betaalde voor Bavaria is evenwel geen record. Vorig jaar telde de Europese durfkapitalist Candover 1,7 miljard euro neer om 70 procent van de aandelen in handen te krijgen van de Italiaanse luxe jachtenbouwer Ferretti Group.Voor wie nog ergens wat in zijn kous of onder zijn of haar matras heeft steken : www.baincapital.com

Auteur

  • WaterTrends

Comments