Bénéteau pakt uit met nieuwe First 45

Bénéteau pakt op de Salon Nautique de Paris (1-9 december) uit met de First 45. De nieuwe First 45 is net als grote broer de First 50 ontworpen voor zij die van snel en comfortabel cruisen houden.

Voor de cruiser/racers die een wedstrijdje niet afslaan, bestaat de optie om de First 45 uit te rusten voor IRC.

Comfortabel cruisenIn de 13,68 m lange en 4,20 m brede First 45 past een ruim, comfortabel interieur waarin lichte eik, wengé, leder en stainless steel samen voor een hedendaagse en toch warme, functionele omgeving zorgen.

Cruicer/racersOok cruiser/racers zullen volgens Bénéteau zeker aan hun trekken komen op de First 45. Voortgestuwd door een grootzeil van 57 m², een genua van 60,6 m² en een spinnaker van 151 m² staat de vernieuwde romp garant om puike prestaties neer te zetten. IRC behoort tot de opties dankzij een hogere mast met verbeterde aerodynamica terwijl de First 45 perfect binnen de IRC rating rules blijft pasen.De First 45 zal 10,950 kg gaan wegen. Er is keuze uit een bulbkiel die 2.40 m diep zal steken of een First 45 zonder bulb die 2,70 m diepgang zal hebben. Een Yanmar Sail Drive van 56 pk is standaard.

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments