Sun Odyssey 45 DS nieuwste zeiljacht voor Jeanneau

In de herfst van dit jaar zal de Franse werf Jeanneau zijn nieuwste zeiljacht voorstellen: de Sun Odyssey 45 Deck Saloon. Een snelle, performante zeewaardige romp en een modern design interieur moeten van de Sun Odyssey 45 DS één van de succesnummers maken voor Jeanneau in 2008. De Sun Odyssey 45 DS zal verkrijgbaar zijn in een 2 cabines / 2 badkamers versie of een 3 cabines / 2 badkamers versie.Philippe Briand, Vittorio Garroni en het Jeanneau Design team stonden in voor het ontwerp van de nieuwste Deck Saloon die gebaseerd is op de populaire Sun Odyssey 45. De romp is nagenoeg dezelfde gebleven. Snel, performant en elegant. Het interieur is totaal anders. Designliefhebbers zullen er zich volledig thuis voelen. Ruime kuipTwee stuurwielen met de winchen binnen handbereik maken van varen met de Sun Odyssey 45 DS een plezier. Een zeer ruime kuip biedt plaats aan zes personen. Er is voldoende opbergruimte voorzien, indirecte verlichting zorgt voor de gezelligheid en er zijn ook van die gemakkelijke bekerhouders voorzien. Er is danig veel ruimte in de cockpit dat men kan spreken van aparte ruimtes op de sturen, om te eten en om uit te rusten van al dat eten. Lounging noemt men dat tegenwoordig. DesignBinnenin baadt het salon in een zee van licht dankzij de grote Deck Saloon vensters. De keuken is in L-vorm uitgevoerd met een grote koelkast annex diepvriezer (260 l). Ruimte om potten, pannen en servies kwijt te raken, is er meer dan voldoende.De kaarttafel is uitgegroeid tot een waar navigatiestation waar ingebouwde computers en de elektronica een plaats krijgen.De slaap- en badkamers zullen designliefhebbers zeker kunnen bekoren.

De Sun Odyssey 45 DS is 13,75 meter lang, 4,37 meter breed en zal een diepgang meekrijgen van 2,05 meter of 1,65 meter. Alles samen is de 45 DS goed voor 10,4 ton waterverplaatsing. Er kan 240 liter brandstof in de tank en 615 liter water. Staat die motor eindelijk af dan neemt een rol-grootzeil van 36,5 m², een genua van 52 m² en een spinnaker van 120 m² het over.

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments