Nieuw stuurwiel CeemoOne combineert design met kracht

Het stuurwiel CeemoOne, ontworpen en geproduceerd door Ceemo Design, moet naar eigen zeggen de nieuwe beleving op het gebied van sturen op water worden.

Nieuwe stuurexperience

Ceemo Design vertelt ons dat ze er in geslaagd is een uniek product te realiseren voor de maritieme industrie, namelijk een stuurwiel met een diameter van 1100 mm. Het stuurwiel is volledig gefabriceerd uit koolstofvezel met een op maat gemaakt aluminium boss. Dit betekent dat het wiel passend is voor alle stuurassen.

Het robuuste materiaal biedt naast betrouwbaarheid en veiligheid ook esthetische en praktische voordelen. Zo is er namelijk slechts één verbinding vanuit het midden naar de ring; iets dat alleen met een koolstofvezel gerealiseerd kan worden. Geen ander materiaal kan dit krachtenspel aan. Dit biedt de mogelijkheid tot een oneindige en extreme ontwerpvrijheid.

CE-certificering

De CeemoOne is CE gecertificeerd. Dit betekent dat het product voldoet aan de daarvoor geldende regels binnen de Europese Economische Ruimte.

Het stuurwiel is getest door het ECB (European Certification Bureau Nederland) volgens Richtlijn Pleziervaartuigen 94/25/EG zoals geamendeerd door 2003/44/EG. Norm ISO 8847.

Over Ceemo Design

Ceemo Design is een jong bureau dat ontwerpt en engineert voor ondermeer de meubelindustrie, autosport en maritieme wereld. Het bureau, gevestigd in Maarsen, tekende bijvoorbeeld voor het softtop frame voor de Spyker C8 Spyder. “Dromen en ideeën werkelijkheid maken”, zegt Stein Bakker, commercial director en product designer binnen Ceemo Design. “Ik vind het een uitdaging om een krachtig ontwerp neer te zetten. Een goed ontwerp maakt de toekomst tastbaar.”

www.ceemodesign.nl

Auteur

  • admin

Comments