Jachthaven Veurne breidt uit om grotere motorjachten te ontvangen

De jachthaven van Veurne langs het kanaal Nieuwpoort - Veurne - Duinkerke in de Belgische West-hoek krijgt er 10 ligplaatsen bij. Vandaag de dag telt de jachthaven aan het Kaaiplein 42 ligplaatsen. Omdat er steeds meer vraag is naar ligplaatsen van motor-vaarders met grotere jachten zal de bestaande steiger achter het woon- en zorgcentrum Ter Linden met 150 meter verlengd worden. De werken starten in september en worden geraamd op 170.000 euro.Het Agentschap voor Waterwegen en Zeewezen heeft 16 van de huidige 42 ligplaatsen in de Veurnse jachthaven in eigendom. De overige 26 ligplaatsen zijn eigendom van het Veurnse stadsbestuur en zijn voorbehouden voor de motorvaarder die de prachtige Westhoek bezoekt of op doortocht is naar Frankrijk.Grotere motorjachten hebben het nu wat moeilijk om zich in de, naar hun maten en normen, kleine boxen te manoeuvreren. Vandaar dan ook deze uitbreiding die speciaal voorzien zal zijn op motorjachten van enige afmeting.Grote of kleine motorjachten, iedereen is welkom in Veurne. Een mooi stadje dat zeker het aanmeren waard is. Bovenal kunnen bezoekers er twee dagen gratis aanmeren. Er is ook een sanitair blok. Te gebruiken mits betaling van 1,50 euro.Info: Sashuis, Sasstraat 21, tel. 058/31.10.04. of infotoerisme@veurne.befoto: Peter Maenhoudt www.pmfotos.be

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments