Jeanneau stelt vernieuwde SUN 2500 voor in La Rochelle

Op le Salon du Grand Pavois in La Rochelle zal jachtenbouwer Jeanneau van 19 tot 24 september de nieuwe Sun 2500 voorstellen. Het wordt de opvolger van de in 2004 succesvol gelanceerde Sun 2500 (foto). Was de Sun 2500 toen nog uitgerust met een zwaard dan krijgt het vernieuwde sportieve toerjachtje een vaste kiel (1,60m). De twee roeren blijven behoudenOntwerper Olivier Petit belooft sportief zeilgenot voor het hele gezin. De twee roeren en de 2,90 m brede romp garanderen een opmerkelijke stabiliteit.

BenedendeksMede dankzij de brede romp en een lengte van 7,50 meter is er benedendeks toch plaats om er met vier mensen te overnachten. Een aparte natte cel, veel opbergruimte en een functioneel ingerichte keuken maken het geheel af. De watertank kan 56 liter bevatten

KuipIn de toch wel ruime kuip is het aangenaam vertoeven. Voor de roerganger zijn er speciaal voorziene uitsparingen in het het gangboord en in de vloerkuip uitsparingen om de voeten schrap te kunnen zetten indien nodig. De Sun 2500 wordt uitgerust met een grootzeil van 16,60 m², een genua van 13,50 m² en een spinnaker van 36 m². Een 9 pk dieselmotor maakt het noodzakelijk kwaad uit voor een zeiler. Er is plaats voor 25 liter fuel aan boord te nemen.OptiesStandaard is de Sun 2500 zeer volledig uitgerust, maar wie extra comfort wil aan boord of de prestaties van zijn toch al wel sportieve zeiler nog wil verhogen, zal kunnen kiezen uit een uitgebreide lijst opties. PrijsHoeveel de Sun 2500 zal gaan kosten in nog niet geweten. In 2004 kostte een Sun 2500 om en bij de 38.000 euro. We vermoeden dat het ‘een ietsje’ meer zal zijn.

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments