Hulpdiensten zoeken naar vermiste zeiler

PolarisDe verdwijning kwam aan het licht toen zaterdag 21 juli om 16u45 het zeiljacht Polaris op automatische piloot tegen het oosterstaketsel van de haven van Nieuwpoort voer. Er was toen niemand aan boord. De Polaris is eigendom van een 65 jarige zeiler uit Brussel.

Het laatste teken van leven is terug te vinden in zijn logboek dat was ingevuld tot 11u20 zaterdagochtend. De ongelukkige man bevond zich toen een 18 mijl boven Duinkerke in Franse Wateren. Kort nadien moet hij waarschijnlijk overboord zijn geslagen.

De Franse en Belgische scheepvaartpolitie werden ingezet. Een helikopter van de luchtmacht in Koksijde zoekt nu met een infraroodcamera naar de vermiste zeiler. De zoekacties concentreren zich rond de boei waar de Polaris het laatst werd gezien.

Auteur

  • admin

Comments