Mercator definitief in Oostende

De 75 jaar oude Mercator (1932-2007) krijgt Oostende als haar definitieve thuishaven.Dit besliste Vlaams minister Kris Peeters één van zijn laatste werkdagen als minister van Openbare Werken.Hiermee komt een einde aan het getouwtrek tussen Oostende en Antwerpen.Een beeld als op de foto zullen de Antwerpenaren, maar ook de opvarenden van de Mercator, niet meer te zien krijgen. De Mercator krijgt een aangepast dok in de jachthaven van Oostende. Varen zal deze barkentijn niet meer doen. De kosten om haar opnieuw in de vaart brengen zouden te hoog oplopen.

Stad Oostende is van plan om in het speciaal voor de Mercator aan te leggen dok een museum in onder te brengen. De Mercator zal mogelijk ook kunnen afgehuurd worden om er feesten of recepties op te geven. Jaarlijks krijgt de Mercator zo’n 75.000 bezoekers over haar dek.www.zeilschip-mercator.be

Auteur

  • WaterTrends

Comments