Design Award METS deelnemers steunen (zee)waardig doel

7 ProvinciënDe organisator van METS, Amsterdam RAI en de METS Commissie hebben besloten dat het tijd is de roem van de DAME (Design Award METS) te delen met een liefdadigheidsdoel op scheepvaartgebied.

METS product manager, Irene Dros, laat zich positief uit over het nieuwe idee. “De DAME moedigt innovatief design in de branche aan en is uitgegroeid tot een vooraanstaande en zeer gewaardeerde prijs die over de hele wereld ruimschoots aandacht krijgt in de media”, merkt ze op. “We hopen dat door de financiële bijdrage en het meeliften van het goede doel met de publiciteit rondom de DAME, de award nog meer waarde zal hebben voor de industrie.”

Met ingang van dit jaar betalen alle deelnemende bedrijven een inschrijvingsbedrag van €150 per DAME inzending. Al dit geld wordt gedoneerd aan een organisatie zonder winstoogmerk in de scheepvaartindustrie. Dit jaar gaan de opbrengsten naar de Bataviawerf in Lelystad waar een replica op ware grootte van de ‘De 7 Provinciën’ wordt nagebouwd – een van de grootste en beroemdste Nederlandse oorlogschepen. Het schip moet het beste voorbeeld ter wereld worden van een op authentieke wijze gebouwd schip uit de 17de eeuw en een belangrijk museumstuk op het gebied van de scheepvaart.

De ´7 Provinciën´ is een pronkstuk van de Gouden Eeuw en al in 1995 is met de reconstructie van start gegaan. De bouw van het schip maakt deel uit van een ambachtelijk scholingsproject waarin werkloze jongeren en vakmensen samenwerken om het schip te reconstrueren aan de hand van oorspronkelijke technieken en materialen. De werf wordt geëxploiteerd als een openluchtmuseum en ontvangt geen financiële ondersteuning van de overheid.

In 2006 schreven 136 bedrijven in totaal 166 producten in voor deelname aan wat is uitgegroeid tot dé toonaangevende internationale competitie in zijn soort. Peter O’Connell van Lewmar, die vorig jaar de DAME ontvingen voor de ‘One Touch’ lierhendel, vat de voordelen voor het bedrijf kort samen. “Het winnen van de DAME Award heeft meer positieve publiciteit voor Lewmar opgeleverd dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden. Klanten zijn zeer geïnteresseerd in alles wat er gebeurt en de vraag naar ons winnende product is veel groter dan verwacht”, zegt hij. En zoals Lewmar erkent, wordt de competitie elk jaar sterker.

“Wat betreft 2007, zijn we bijzonder verheugd dat de Bataviawerf kan meeprofiteren van deze marketingbonus”, sluit Irene Dros af. “Het is met recht een indrukwekkend (zee)waardig project dat van onschatbare waarde is voor mensen van over de hele wereld.”

De ‘7 Provinciën’

Meer informatie kunt u vinden op www.bataviawerf.nl

Auteur

  • admin

Comments