Rechter legt btw-bom onder de Belgische jachthavens

Jachthaven NieuwpoortHet stallen van materiaal bij sportclubs dreigt 21 procent duurder te worden na een rechterlijke uitspraak over btw op de verhuur van ligplaatsen voor zeilboten en motorboten.

"De uitspraak legt een bom onder alle sportverenigingen" zegt Steven de Sloovere van het VVW vandaag aan de landelijke media.

De wet zegt dat sportclubs geen btw moeten betalen op activiteiten die rechtstreeks met de sport te maken hebben. Een ambtenaar vroeg een tijd geleden toch btw op de ligplaatsen in de jachthaven van Nieuwpoort.

De minister van Financiën, Didier Reynders (MR), gaf de jachtclub nog kwijtschelding voor het verleden, maar niet voor de toekomst. Op ligplaatsen voor boten moet voortaan 21 procent btw worden betaald.

De VVW jachtclub in Nieuwpoort spande een proces aan tegen de Belgische overheid. In eerste aanleg gaf de rechter de overheid gelijk. Hij motiveerde dat het stallen van materiaal niet rechtstreeks verband houdt met de sport. De jachthaven gaat in beroep.

"Niet alleen de zeilverenigingen zijn geviseerd, maar ook clubs die ruimte aanbieden om bijvoorbeeld kimono's op te bergen", vult Steven De Sloovere aan.

Labels

Auteur

  • admin

Comments