Nieuwe Elan 450 performance cruiser

Elan marine breidt haar vloot uit met de nieuwe Elan 450. Dit jacht, dat wederom ontworpen is door Rob Humphreys, is de nieuwste aanwinst in de serie “performance cruisers” van Elan.

Elan wil met de 450 de lat hoog leggen qua design en duo-handed zeilen in deze klasse.

De Elan 450 is de logische stap voorwaarts in de vernieuwde "performance" jachten van Elan. De belangrijkste kenmerken van deze range zijn: de open kuip, lijnen onderdeks, "German sheeting" grootschoot systeem, de lange waterlijn, rechte neus, en de moderne ramen in romp en kajuit.

De nieuwe Elan 450 wordt tevens uitgerust met dubbel stuurwiel, in de kuipvloer verzonken kuiptafel, opbergruimte voor de sprayhood, 3 sets "Harken"lieren, verzonken dekluiken, open preekstoel, kantelend ankerbeslag, zelfkerende fok(optioneel), hydrolisch open klapbaar zwemplateau, uitschuifbare boegspriet, en is de rolgenuatrommel onderdeks geplaatst.

Het "open" interieur biedt veel bergruimte en er is veel aandacht besteed aan details. Naast het lichte "Anigré"hout is een teakvariant leverbaar.

Het belangrijkste dat de Elan 450 onderscheidt van de concurrentie zijn de dubbele roeren die een perfecte controle bieden op iedere koers, aldus Sieger Postuma van Elan Yachts Benelux.

Qua indeling is er een 3 & 4 hutten versie mogelijk, beiden voorzien van 2 natte cellen.

De verwachte wereldpremière is najaar 2007!

www.elan-marine.com

Labels

Auteur

  • admin

Comments