Dehler 34 voor het eerst te zien tijdens Hiswa te water 2007

Dehler 34“Safety, Speed, Innovation and High Resale Value”

Volgens Wilan van den Berg is dat het waar het allemaal om draait bij de Dehler 34. Net als Simonis & Voogd is hij ervan overtuigd dat de nieuwe lijn Dehler schepen een revolutie teweeg zal brengen in de zeilindustrie.

Met de high performance cruiser D34 hoopt het ontwerpersduo een toppositie te verwerven binnen de populaire 34 voetsklasse. Heel verrassend zou dat niet zijn want Dehler is door de jaren heen altijd succesvol geweest in de 34 ft-klasse met ontwerpen als de DB1, DB2, D34S, Optima 101, Optima 106 en Dehler 34.

Dehler 34 zeilplanDehler 34 zeilplanUit een interview met de ontwerpers in de Dehler Times blijkt dat zij vooral nieuwsgierig zijn naar de reactie van de markt. "In de klassen van 33 tot 35 voet is sprake van serieuze competitie met een aantal zeer gerespecteerde tegenstanders. We hebben al onze energie gestopt in het ontwerpen van een zo snel mogelijk, makkelijk bedienbaar schip dat een goede prijskwaliteit verhouding heeft en is voorzien van vele handige details. Zowel nationaal als internationaal hopen we de harten van heel veel zeilers te veroveren!".

Of de Dehler 34, het tweede door Simonis & Voogd ontworpen Dehler schip, net als de D44 wordt uitgeroepen tot Europees jacht van het jaar is nog even afwachten. De ontwerpers hebben goede hoop. "Je kunt natuurlijk niet verwachten elk jaar een prijs te winnen, maar we sluiten het zeker niet uit".

Het nieuwe model heeft veel gelijkenissen met de vorig jaar geïntroduceerde D44. Net als dit schip is de D34 voorzien van een rolfoksysteem met trommel onderdeks, flush gemonteerde dekluiken, led navigatieverlichting, stuurwielbesturing en teakhout op het kajuitdak en in de kuip. Het totale zeiloppervlak is 73m².

In Duitsland zijn de bouwers momenteel bezig met de laatste voorbereiding van de productie van de eerste Dehler 34.

Na een uitgebreide testfase begint de productie in augustus.

Tijdens de Hiswa te water in september wordt de boot aan het publiek en de pers gepresenteerd in IJmuiden. U kunt dan spreken met deskundigen van Dehler Benelux en afspraken voor een proefvaart maken.

Weet u nu al dat u de trotse nieuwe eigenaar wilt zijn van een Dehler 34? Wees er dan snel bij! Als u voor september bestelt, krijgt u naast een speciale introductieprijs twee vouwfietsen van Strida en twee horloges van het model Sailmaster van TNG Swiss Watches cadeau.

Meer informatie over deze actie, vindt u op www.dehler.nl

Labels

Auteur

  • admin

Comments