Sea Grand Prix: eerste editie van het Open Nederlands Kampioenschap RIB varen

Sea Grand PrixDe organisatie van de Sea Grand Prix is goed op weg voor de editie 2007!

De Sea Grand Prix is de eerste editie van het Open Nederlands Kampioen schap RIB varen. In principe kan iedereen met een RIB ( Rigid Inflatable Boat ) meedoen en in IJmuiden uitkomen tegen de snelste racers van ons land en daarbuiten.

Als alles meezit dan wordt op Zondag 16 september de eerste Nederlands kampioen in IJmuiden gehuldigd.

Sea Grand Prix 2007 15&16 september 2007

De wedstrijd valt onder de organisatie van de UIM de internationale federatie van motorboot sporten. Hiermee is het een officieel kampioenschap wat op de wereldranglijst meetelt.

Tijdens de Sea Grand Prix zal tevens de finale gevaren worden van de Ribrally editie NL. Deze voorronde zal leiden tot de Nederlandse vertegenwoordiging naar de Red Sea RIB Rally die thans geldt als het wereldkampioenschap in Egypte.

Wie zijn de deelnemers?

Er wordt gevaren in diverse klasses waardoor ook een deelnemer met een minder zware motor Nederlands kampioen zou kunnen worden.

De minimum afmetingen voor een deelnemende boot is 4.5 meter. Verder moeten de schepen aan de UIM eisen voldoen met betrekking tot de veiligheid. Bij de keuring wordt ook gekeken naar de verzekering van boot en bemanning en dient de bestuurder te beschikken over de benodigde papieren.

De deelname staat open voor iedereen die zich inschrijft en aan de regels voldoet. Deze regels zijn te downloaden op de site www.seagrandprix.nl

Auteur

  • admin

Comments