Sun Odyssey 49i en 49i Performance

Begin juli liet Jeanneau zijn nieuwste zeiljacht de Sun Odyssey 49i te water. Jachtenbouwer Jeanneau omschrijft de Sun Odyssey 49i als elegant, modern, ruim, comfortabel en functioneel. Volgens ondergetekende zijn ze ‘mooi’ vergeten, maar smaken en goestingen… u weet wel.Door gebruik te maken van de maximale waterlijnlengte (12,98 m) die de 13 ton wegende 49 voeter (14,75 m) kan bieden, de smallere achtersteven en een bulbkiel stelt Jeanneau zich garant dat de Sun Odyssey 49i zeer vlot en aangenaam te bezeilen valt.

InterieurOnderdeks is de Sun Odyssey 49i zo ontworpen dat het er zeer comfortabel vertoeven en verblijven is. Het interieur is gebaseerd op de plannen van de Sun Odyssey 45 Deck Saloon. Er kan gekozen worden voor 4 dubbele hutten met 4 natte cellen of voor wie het wat ruimer wil, voor 3 dubbele hutten met 2 natte cellen.DekHet dek zelf van de Sun Odyssey is ook weer iets speciaals. Het dek in polyester is dankzij het unieke injectie “Jeanneau Prisma Process” uit één stuk vervaardigd. Hierdoor wordt 30 % gewicht bespaard. Volgens de bouwers komt dat niet alleen de stabiliteit van het zeiljacht ten goede, maar ook uw portefeuille.ZeilenZeilen met de Sun Odyssey 49i doe je vanuit de ruime kuip met behulp van 112,4 m² zeiloppervlak. Een grootzeil van 49,2 m² en een riolgenua van 63,6 m².

PerformanceVoor wie het allemaal sneller en sportiever mag zijn, bestaat de Sun Odyssey 49i Performance. In plaats van de standaardmast van 15,75 meter staat er eentje op van 16,55 meter waardoor het totale zeiloppervlak vergroot wordt van 112,4 m² om 49i naar 122 m² voor de 49i Performance.Een Performance grootzeil van 55 m² en een Performance rolgenua van 67 m² maken de dienst uit. Op de 49i Performance past ook een spinnaker van zo maar eventjes 162 m².Voor wat de prijs betreft, verwijst Jeanneau door naar hun plaatselijke dealers.

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments