Powerboot Earthrace doet Antwerpen aan

EarthraceDe Nieuwzeelandse powerboot Earthrace is bezig met een Europese promotietour en doet ook Antwerpen aan en dit van 3 tot en met 5 september. Van maandag tot en met woensdag is de milieuvriendelijke powerboot in de Willemdok jachthaven te bezichtigen.

Het speciale aan deze powerboot is dat hij vaart op biodiesel en nogal heel veel futuristisch trekjes heeft. De wave-piercing trimaran krijgt zijn voortstuwing van twee 540 PK sterke Mercruiser motoren die beiden draaien op 100% pure biodiesel. De 78 voet lange romp is bijna volledig uit carbon gemaakt.

Kostprijs van dit technisch vernuft is om en bij de 1,2 miljoen dollar dat bijeengebracht werd met behulp van sponsors.

De maandag is voorzien voor de pers en genodigden, van dinsdag tot en met woensdag kan het publiek tussen 11u en 18u aan boord van deze milieuvriendelijke powerboot.

Auteur

  • admin

Comments