Vermiste zeiler aangetroffen voor kust van Duinkerke

Zaterdagmiddag 1 september is op zo’n 2 mijl voor de kust van Duinkerke het stoffelijk overschot van 64-jarige zeiler Marc Lafère uit Sint-Pieters-Woluwe, aangetroffen.Marc Lafère, lid van de Nieuwpoortse zeilclub WSKLuM, was sinds 21 juli vermist.

Die zaterdag voer zijn zeiljacht “Polaris” omstreeks 16.45 uur op het Oosterstaketsel van de Nieuwpoortse haven. Het zeiljacht voer op automatische piloot, maar Marc was niet aan boord.Uit het logboek dat Marc steeds nauwgezet bijhield, bleek Marc om 11.20 uur nog aan boord te zijn geweest. Hij zeilde dan op zo’n 18 mijl voor de kust van Duinkerke bij een 5 à 6 beaufort en golven van een kleine meter. Wat er is misgegaan is niet geweten, maar Marc Lafère moet om een of andere reden overboord zijn geslagen.Het was Daan Harnisfeger van Ship Support die met een jacht op sleep met zijn Brandaris van de jachthaven van Duinkerke naar Nieuwpoort voer, die het stoffelijke overschot aantrof op zo’n twee mijl voor de kust van Duinkerke. De scheepvaartpolitie kon Marc Lafère identificeren aan de hand van zijn zeilkledij.Nabestaanden, familie en vrienden kunnen nu eindelijk afscheid nemen van Marc. Wij betuigen onze innige deelneming.

Auteur

  • WaterTrends

Comments