Klipper Almere terug boven water

De driemast zeilklipper Almere, die afgelopen woensdag op het Markermeer nabij Edam naar de bodem zonk, is boven water gehesen. Dat heeft een woordvoerder van bergingsbedrijf Hebo laten weten. Zodra het lek in het voorschip is gedicht, wordt de boot afgevoerd naar Hoorn.

De ruim veertig meter lange zeilboot liep woensdag een gat in het voorschip op, toen het door nog onbekende oorzaak een boei ramde. Met pompen probeerden reddingssloepen van de KNRM het schip drijvende te houden. De opvarenden waaronder een dertigtal Duitse scholieren konden op tijd veilig van boord worden gehaald. De klipper zonk echter onderweg naar de haven van Hoorn. Het was ook voor de geoefende mannen van de KNRM dweilen met de kraan open. U kan het nalezen op www.KNRM.nlZeg dat wel…“Almere is een klassiek schip, gebouwd in 1897. Sinds 1994 vaart Almere over de binnenwateren van Nederland als zeilcharterschip. Door de wijze van tuigage is zeilen met Almere voor elke groep een uitdaging en eenavontuur”, staat er op de site van de Almere te lezen.De Duitse scholieren kunnen dit laatste enkel maar beamen.

foto: KNRM

Auteur

  • WaterTrends

Comments