X-34 van X-Yachts getest

X-34De Denen van X-Yachts hebben onlangs hun nieuwste ontwerp de performance cruiser X-34 getest. Plaats van afspraak waren de wateren van de Deense Haderslev Fjord. Voor een eerste test waren de omstandigheden ideaal. ZO 3 à 4.

“De X-34 is zo goed uitgebalanceerd en zo makkelijk te bezeilen dat heel de familie er plezier zal in vinden om met de X-34 te zeilen”, luidde het bij X-Yachts na afloop van de eerste test.Onder motorVooraleer onder een stralende zon en bij een Z0 3 à 4 de zeilen te hijsen, mocht de 20 pk sterke motor zijn deugdelijkheid bewijzen. “Zonder veel moeite en met weinig motorgeluid haalden we vlotjes 6.5 knopen”, getuigt de test crew.. “Net voor we de fjord uitvaarden, werd het grootzeil gehesen. Onmiddellijk kwam de X-34 mooi in balans te liggen en bleek hij makkelijk te manoeuvreren De X-34 reageert onmiddellijk op elke beweging aan het stuurwiel. De X-34 ligt stabiel op het water en dankzij de V-boeg snijdt hij vlotjes door de golven.”Onder zeilDe gennaker werd gehesen. De X-34 zette bij ruime wind al snel 8,4 knopen op de teller neer. Met de niet overlappende rolfok scherp aan de wind werd bij 3 à 4 beaufort 6.5 knopen gehaald. Terwijl de stuurman makkelijk in zijn eentje de X-34 door de golven en de windvlagen zeilde, genoot de crew van het zonnetje. Lastige job toch zeiljachten testen…Wie de foto’s van de test wil bekijken en ook een kijkje nemen in het interieur van de X-34 kan terecht op : www.x-yachts.com

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments