Dag van de Zeeuwse Visserij in Vlissingen

Dag van de Zeeuwse Visserij in VlissingenZeeuwse visserijtradities

Op zaterdag 15 september 2007 wordt van 10u tot 17u voor de 3de keer door de Zeeuwse visserijsector en de Provincie Zeeland de "Dag van de Zeeuwse visserij" georganiseerd. Het evenement vindt plaats in en om de vismijn aan de Binnenhaven 11 in Vlissingen.

Tijdens deze dag is er van alles te zien, te horen, te proeven en te leren op het gebied van traditionele en moderne visserij in de binnenhaven van het pittoreske Vlissingen.

In de binnenhaven zijn moderne Zeeuwse vissersschepen en historische hoogaarzen te bewonderen. Op deze schepen kunnen bezoekers zelf beleven hoe het is om op een schip te werken en te leven. Op de verschillende visserssschepen wordt uitleg gegeven over de visvangstmethoden van toen en nu. In een mini-bioscoop worden films gedraaid over de historie van de visvangst in Zeeland. En aan de walkant is er een demonstratie netten boeten te zien. Leerzaam en leuk zijn de lezingen over het boeiende en spannende leven van de kreeft en de kweek op land van Zeeuwse tong.

In de vismijn staan diverse kraampjes met proeverijen uit de zee.Er worden o.a. Zeeuwse mosselen gekookt, demonstraties gegeven van het roken van paling en zal het eerste kampioenschap Zeeuwse oestersteken plaatsvinden. Traditioneel geklede garnalenpelsters zullen de fijne kneepjes van het garnalenpellen prijs geven.

Altijd al willen leren op welke wijze het beste vis en schaal- en schelpdieren kunnen worden klaargemaakt? Ook dit wordt door professionele Zeeuwse koks gedemonstreerd. En geserveerd natuurlijk. Een enthousiast koor, het Veers Scheepstuig, zingt de dag met liederen van het water aan elkaar.

De toegang is gratis.

Auteur

  • admin

Comments