Jeanneau Sun Fast 3200 in de Europese schijnwerpers

Jeanneau Sun Fast 3200De nieuwste racer van Jeanneau, die van 19 tot 27 januari 2008 in Dusseldorf zal staan pronken, zet zijn Europese opmars gestaag voort. De kleine rode bom, die in 2007 al de prijs voor het meest innoverende jacht op haar palmares bijschreef, is nu ook door een uitgebreide vakjury van Europese watersportjournalisten genomineerd voor de titel van ‘European Yacht of the Year 2008’.

Het originele en innoverende concept van waaruit Daniël Andrieu en Jeanneau deze Sun Fast 3200 creëerden, ligt aan de basis van het grote commerciële succes van de boot, niet alleen in Frankrijk, maar ook in vele andere Europese landen:

  • origineel, want de boot slaat echt nieuwe wegen in: de infusietechniek zorgt voor een laag gewicht, wat de boot uiterst interessant maakt voor offshore-zeilwedstrijden, een troef die het schip combineert met een uiterst comfortabele inrichting en uitrusting die je maar zelden aantreft op wedstrijdzeilschepen van deze afmetingen.
  • innoverend, want de Sun Fast 3200 is een perfecte synthese tussen het eenheidsklasse-zeilen, waar je met gelijke middelen strijdt en waarbij de eerste over de meet ook écht de eerste is, en het vlootzeilen in een meetsysteem zoals het IRC.

Dat deze filosofie aanslaat, kan je afleiden uit het feit dat er al 15 exemplaren van de Sun Fast 3200 ingeschreven zijn voor de Transquadra 2008, waarin ze zowel tegen de 120 andere concurrenten zullen strijden als tegen mekaar in een eigen klasse.

www.sunfast3200.com

Labels

Auteur

  • admin

Comments