Exit.Seven - Zeilen in Noorwegen

Zeilen in NoorwegenExit.Seven biedt zeilvakanties en verhuurt polyester zeiljachten met of zonder schipper in Noorwegen. De vloot zeiljachten is zeer recent en gaat van 30 tot 45 voet (9,5 tot 14 meter).

Het vaargebied omvat de Noorse westkust, tussen de fjorden ten noorden en ten zuiden van thuishaven Bergen.

Bergen is de toegangspoort tot de Noorse fjorden en er zijn ontelbare mogelijkheden om deze wondermooie kustlijn te ontdekken. De westelijke archipel is een unieke en zorgvuldig geheim gehouden schat: u kan de open zee bevaren, of wanneer de weersomstandigheden wat ruiger worden, kan u kiezen om de pracht van de rustige binnenwateren tussen de fjorden te ontdekken.

Zeilen in NoorwegenZeilen in NoorwegenNergens in Europa kan je deze uitgestrektheid terugvinden. U vaart door een enorm labyrint van zeearmen, in een immense hof van eilandjes en scheren. Doorkruis de adembenemend mooie fjorden. Deze zijn als Unesco werelderfgoed erkend en door National Geographic uitgeroepen tot mooiste reisbestemming ter wereld. U zal onder de indruk zijn van de vergezichten, het desolate karakter en de natuurlijke pracht van dit vaargebied. En aan de wal wacht u de Noorse gastvrijheid van een warm volk, dat rond en met de zee leeft.

Ook andere activiteiten zijn ter plaatse mogelijk: rafting, vissen, cruisen met Hurtigruten (met een luxe pakketboot vanuit Bergen tot voorbij de Noordkaap, tot in de Barentszzee) en verder in het binnenland skiën.

Moderne vloot zeiljachtenModerne vloot zeiljachtenEen halve dag zeilen ten noorden van Bergen kom je in de Sognefjord. In alles buitenmaats: 200 km lang en 1300 meter diep. Uniek in Noorwegen. Rond de fjord zijn talloze verschillende landschappen te vinden, van dramatisch steile bergen tot moderne steden of eenzame bergboerderijen. De vijf oudste Noorse staafkerken staan in dit gebied te pronken.

Verderop loop je het eiland Alden aan: een 480 meter hoge klif met adembenemend uitzicht.

Dan is er nog het Troll A platform, een gigantisch gasproductieplatform voor de exploitatie van aardgas in de Noordzee in Noorwegen.

Of zet koers naar de Hardangerfjord: de ‘tuin' van Noorwegen, waar u in een zeer rustige omgeving het rotsachtige fjordenlandschap kunt bewonderen. De natuur is de belangrijkste attractie hier. Met de belangrijkste ingrediënten voor een betoverende mix: watervallen, gletsjers, rotsen en uitgeslepen smalle zeearmen, bossen en prachtige uitzichten.

Enkele feiten:

  • Noorwegen is een land met een oppervlakte van 385 639 vierkante kilometer en ongeveer 4,5 miljoen inwoners; het is daarmee het dunstbevolkte land van Europa. De meeste Noren wonen in het zuidelijke deel van Noorwegen.
  • De lengte van de Noorse kust met inbegrip van fjorden en baaien is meer dan 20.000km.
  • Noorwegen wordt dikwijls geassocieerd met kou, sneeuw en ijsberen op straat. Maar feitelijk lopen de temperaturen in de zomer vaak tot boven de 25°C op. Door de noordelijke ligging zijn de dagen in de zomer veel langer dan in Midden-Europa. Mede daardoor ligt het aantal zonne-uren in de zomer hoger dan bij ons. Wanneer je in België en Nederland niet meer weet waar te kruipen van de hitte in hartje zomer, heb je in Noorwegen een aangename temperatuur van 20 à 25°C.
  • In het noorden gaat de zon niet onder tijdens de midzomernachten, van 14 mei tot en met 30 juli.
  • Noorwegen doet niet mee met de Euro, de munteenheid is de Noorse Kroon (1 euro = 7,91 NOK). Eigenlijk is er in Noorwegen weinig veranderd aan de prijzen de laatste 5 jaar, in tegenstelling tot bij ons. Dus de Noorse en Belgische/Nederlandse prijzen zijn dichter bij elkaar komen te liggen. Denk er wel om wat je koopt: tabak, drank en verse groente/fruit zijn duurder dan bij ons, maar vis, vlees is dan weer goedkoop.
  • De officiële taal van Noorwegen is Noors, maar vrijwel iedereen spreekt goed Engels, gevolgd door Duits en Frans.

Een zeilvakantie in Noorwegen: mooier, zonniger, warmer, gastvrijer, dichterbij en veel makkelijker te realiseren dan u denkt.

www.zeileninnoorwegen.be

Auteur

  • admin

Comments