Belgisch/Duitse Searex powerboat verpulvert werelrecord snelheid

SearexHet Belgisch/Duits SEAREX P1 Powerboat duo verpulverde op 6 november jongstleden het snelheids wereldrecord te Coniston UK lake district. Met hun P1 powerboat SEAREX FALCON, aangedreven door 2 640 pk sterke supercharged motoren, haalden ze een topsnelheid van 219,6 km/u. Het duo Passchier Gino (throttles) en Siegfried Greve (pilot) hadden hiervoor slechts 2 pogingen nodig.

Er zijn bij dergelijke recordaanvallen slechts 4 pogingen verspreid over 2 dagen toegelaten. Op hun eerste run die enkel maar een testrun was, haalden ze al makkelijk 210 km/u. Het uiteindelijk record hebben ze dus vastgezet op 219,6 km/u in de P1 Evolution klasse.

Volgend jaar mikken beiden op een verbetering van hun huidig record. De 230 km/u zou er moeten inzitten. Ondertussen hebben ze met een Nationaal- en een Wereldrecord hun doel bereikt. Daarbij kregen ze nog de hoogste onderscheiding van de Royal Yacht Association, de zogenaamde K7 Golden Star.

Het is iedere powerboat piloot’s droom om die onderscheiding ooit te mogen bemachtigen. Die onderscheiding is een eerbetoon aan ene Donald Campbell, in in het jaar 1967 met zijn K7 Bluebird Turbo Jet aangedreven powerboat op het Coniston meer na een tragisch ongeval om het leven kwam. (zie http://www.youtube.com/watch?v=3V9r1zsFmVk>om en http://www.bluebird-electric.net/across_the_lake.htm )

Video’s van het record:
http://lakedistrict-images.blip.tv/file/1445824/
http://lakedistrict-images.blip.tv/file/1442991/

www.searex.de/boat.html

Auteur

  • WaterTrends

Comments