Officiële inschrijving optie TEN start op 10 januari 2009

TenEen schitterende TEN met bouwnummer één staat daar, 19 december 2008, gereed om op transport te gaan, en wat ziet ze er mooi uit. Dit geeft de ontwerpers toch wel een goed gevoel. Er zijn ondertussen zoveel mensen die veel interesse hebben getoond in dit prachtige schip en dan, februari 2009, kunnen ze de TEN eindelijk showen. De puntjes worden deze dagen nog even op de i gezet om over twee dagen de TEN in een frame de container in te schuiven.

Natuurlijk, straks in Nederland moet de TEN nog getuigd worden en ongetwijfeld zullen er na de eerste proefvaart nog een paar aanpassingen komen maar daar is het dan ook bouwnummer 1 voor. Maar dan kan de officiële productie ook eindelijk beginnen.

Makkelijk transport in een containerMakkelijk transport in een containerAlle mallen zijn klaar en de bouwtijd van een TEN is slechts 2 tot 3 weken. Het transport duurt ca. 30 dagen en het zeilklaar maken van de TEN duurt ongeveer 2 weken. Dit betekent dat de eerste TEN binnen 10 weken na de opdracht voor u klaar zou kunnen liggen in de box in Stavoren of zo u wilt op ieder andere locatie ergens op de wereld.

Want dit laatste blijkt nu al een sterk punt van de TEN. De TEN past in een 40 voets (high cube) container en kan overal op de wereld voor de klant tegen lage kosten bezorgd worden. Dat dit effectief is blijkt al uit vele aanvragen uit Australië, Thailand, Zuid Afrika, Chili, Zweden, Noorwegen etc.

Per 10 januari a.s. start de officiële optiemogelijkheid. Er zijn al 18 kandidaat optienemers gemeld, maar wie recht heeft op de eerste bouwnummers hangt af van de officiële inschrijving die ingevuld en opgestuurd dient te worden.

Info en foto’s: www.tensailing.nl

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments