Prins Charles en Camilla dragen hun steentje bij om de CO2 uitstoot te beperken

LeanderDe Prince of Wales heeft een 11-dagen durende trip gepland rond de eilanden Trinidad, Tobago, St. Lucia en Jamaica. En om zijn steentje bij te dragen om de CO2 emissies op onze vervuilde aarde wat te beperken heeft zijne Hoogheid beslist om niet met zijn privé-jet rond te vliegen. In de plaats van een kerosine verslindend tuig heeft hij geopteerd om met een boot het gebied te verkennen. Hij zal namelijk zijn deerne begeleiden op de LEANDER.

De Leander

Dit is een 245 voet lang motorjacht en eigendom van multi-miljonair Sir Donald Gosling, een Brits zakenman. Voor een slordige 280’000 Britse pond mag je er een weekje mee rondtoeren. Voor die prijs mag je dan wel beschikken over een 22-koppige bemanning én 2 chefs in de keuken. En op één van de duurste jachten die op de wereldse wateren onder Briste vlag rondvaren zijn natuurlijk ook een zwembad, duikruimte, jacuzzi en fitnessruimte voorhanden.

Eén van de huttenEén van de huttenHet jacht heeft verder 2 masterhutten met studeerkamer en salon, 3 dubbele suitehutten en 5 dubbele gasthutten. Allen hebben natuurlijk hun aparte badkamer, al zal de ene al wat groter zijn dan de andere. En mocht je toch onverhoopt van boord willen is er ook een helikopter deck voorzien.

Het Koninklijke koppel proefde recentelijk nog van de watersport tijdens een riviertochtje in Oeganda, weliswaar in een iets minder luxueus transportmiddel toen. Tja, sinds het uit de vaart nemen van het 412 voet lange Koninklijke Yacht BRITANNIA, is het niet makkelijk meer voor de Britse Royalty’s om nog een geschikt transportmiddel te vinden.

Charles en Camilla in OegandaCharles en Camilla in OegandaMet hun reis naar de Caribische eilanden wil Charles de Britse banden met Trinidad en Tobago, Commonwealth landen, terug versterken. Verder staan de klimaatveranderingen hoog op zijn agenda, gezien de kwetsbaarheid van dit gebied voor orkanen. En ook het groeiend toerisme is nog een thema waarover de Prins het wil hebben. Tenslotte zal hij het probleem aankaarten van de uit de Caraïben afkomstige drugs die in Groot-Brittannië arriveren. Het Koninklijke koppel zal de 4e maart in de regio arriveren.

Auteur

  • admin

Comments