Flanders Offshore Racing neemt deel aan de “Round Britain race 2008”

Flanders Offshore RacingGino Passchier van de Brugse renstal “Flanders Offshore Racing” neemt deel aan de prestigieuze powerboatrace Round Britain, ook wel de RACE VAN DE EEUW genoemd en gaat van start op 21 juni 2008. De enigste Belgische deelnemer zal de 46 voet Pantera Searex powerboot trottelen voorzien van 2x 950 pk diesels voor het Duitse SEAREX team van Sigfried Greve. Dit duo won recent nog de Red sea rally in Egypte in de Echinops endurance klasse samen met Kris Deraedt en Axel Wijffels.

Gino PasschierGino PasschierHet is pas de derde maal in 70 jaar historie van het powerboatracing in de UK dat deze race gehouden word en zal niet anders zijn dan vorige edities 1968 en 1984 hoe piloten door uithouding, lef en vaardigheid hun powerboat zullen racen rond het eiland. Voor de piloten wacht een 1600 mijl (2575 km) durende uitputtingsslag voor mens en machine in 10 etappes over een periode van 12 dagen met afstanden van soms 350 km per etappe.

Sigfried GreveSigfried GreveEen internationaal deelnemersveld met 80 powerboten in diverse klasses wagen hun kans, een vast gegeven bij de start...echter bitter weinig zullen de eindmeet halen.

De nieuwe Searex PANTERA 42 voet: Volgens insiders een kanshebber en een optimale endurance offshore powerboat met zijn 2x 950 diesel motoren en met een topsnelheid van 115 miles/hour zullen strijden voor de 1ste plaats in de race van de eeuw “THE ROUND OF BRITAIN 2008”

www.roundbritainrace.co.uk
www.flandersoffshoreracing.com

Auteur

  • admin

Comments